Около кафето има много митове относно ползите му за здравето,

...
Около кафето има много митове относно ползите му за здравето,
Коментари Харесай

8 важни ползи от пиенето на черно кафе сутрин

Около кафето има доста легенди по отношение на изгодите му за здравето, тъй че някои хора го отхвърлят изцяло, а други не могат да си показват сутринта без чаша от тази ароматна напитка.

Въпреки обстоятелството, че кафето се предлага в разнообразни форми и усети, черното кафе в неговата чиста форма обезпечава доста изгоди за здравето, изключително в случай че се употребява заран.

OnlyMyHealth пише за главните преимущества на тази обичана напитка.

Увеличаване на умствената интензивност

Кофеинът в черното кафе работи като натурален стимулант, който бързо навлиза в кръвта и по-късно в мозъка. Веднъж попаднал там, той блокира инхибиторния невротрансмитер аденозин, което води до увеличение на невронната интензивност. Това води до усъвършенствано внимание, централизация и умствена интензивност, което ви оказва помощ да започнете деня си пламенно и продуктивно.

Повишаване на физическата продуктивност

Ако сте привикнали да упражнявате заран, чаша черно кафе преди този момент може да увеличи успеваемостта ви. Кофеинът подтиква отделянето на адреналин, който приготвя тялото за подготовка и оказва помощ за разграждането на мастните натрупвания, като ги освобождава в кръвния поток като свободни мастни киселини, осигурявайки елементарно наличен източник на сила за вашите мускули.



Снимка: Pixabay

Контрол на тежестта

Черното кафе съдържа най-малко калории, тъй че е отличен избор за тези, които желаят да отслабнат. Съдържанието на кофеин може да усили скоростта на метаболизма и да насърчи окисляването на мазнините, като оказва помощ за понижаване и управление на тежестта. Освен това кофеинът понижава апетита, може да помогне за ограничение на апетита и понижаване на приема на калории през целия ден.

Съдържа антиоксиданти

Кафето е един от най-богатите източници на антиоксиданти, а черното кафе съдържа даже повече от кафето с добавено мляко или захар. Антиоксидантите оказват помощ за обезвреждане на нездравословните свободни радикали в тялото, защищават клетките от увреждане и понижават риска от хронични болести като рак, сърдечни болести и диабет.



Снимка: Freepik

Подкрепа за здравето на сърцето

Противно на общоприетото разбиране, умерената консумация на кафе е обвързвана с понижен риск от сърдечни болести. Антиоксидантите в черното кафе, като хлорогенова киселина и полифеноли, имат противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за предотвратяване от сърдечно-съдови болести.

Подобряване на настроението

Кофеинът в черното кафе може да има позитивен резултат върху настроението и психическото благоденствие. Той подтиква освобождението на невротрансмитери като допамин и серотонин, които са свързани с възприятието на наслаждение и благополучие. Редовната консумация на кафе също е обвързвана с по-нисък риск от меланхолия и понижена възможност от самоубийство.



Снимка: Freepik

Поддържа здравето на черния дроб

Вашият черен дроб играе сериозна роля в детоксикацията и метаболитните процеси и черното кафе може да помогне за поддържането на неговото здраве. Според проучвания хората, които обичат черно кафе, имат по-малък риск от чернодробни болести като цироза, рак на черния дроб и мастна чернодробна болест. Кофеинът и други съединения в кафето наподобява пазят черния дроб, като понижават възпалението и предотвратяват натрупването на мазнини.

Допринася за дълголетието

Предвид многото изгоди за здравето, не е изненадващо, че постоянната консумация на кафе е обвързвана с увеличение на продължителността на живота. Проучванията демонстрират, че пиещите кафе имат по-малък риск от преждевременна гибел заради разнообразни аргументи, в това число сърдечни болести, инсулт, диабет и някои типове рак.

Този материал е единствено за осведомителни цели и не съдържа препоръки, които могат да повлияят на вашето здраве. Ако имате проблеми, свържете се със експерт.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР