Огромна газова експлозия в столицата на Кения Найроби е убила

...
Огромна газова експлозия в столицата на Кения Найроби е убила
Коментари Харесай

Има загинали при голяма газова експлозия в Найроби

Огромна газова детонация в столицата на Кения Найроби е умъртвила минимум двама души и е ранила най-малко 222, предава „ BBC “. Според първичната информация камион, пренасящ газ, е избухнал в квартал „ Ембакаши “ към 23:30 /20:30 GMT/.

На видеокадри, публикувани от локални медии, се вижда голям пожар, вилнеещ покрай жилищни блокове. Нанесени са материални вреди по парцели, търговски обекти и коли.

По-рано държавното управление заяви, че гърмежът е зародил в газов цех. Причината към момента се открива.

Правителственият представител разяснява, че огнено кълбо, образувало се от гърмежа, е засегнало склад за облекла и текстил, изгаряйки го. Съобщава се също, че огнената буря се е популяризирала в няколко жилищни комплекса.

Свидетели разясниха пред локалните медии, че са усетили земетресения незабавно след гърмежа.

Твърди се, че доста от ранените са с инхалационни пострадвания и измежду тях има минимум 25 деца, написа в. „ Стандарт “.

Един от ранените, Бонифаций Сифуна, разказа случилото се за организация „ Ройтерс “: „ С изгаряния съм след детонация на газова бутилка, до момента в който се пробвах да избягам. /…/
Избухна тъкмо пред мен, ударът ме събори и пламъците ме погълнаха. Късметлия съм, че бях задоволително мощен, с цел да се измъкна. “

Неназован свидетел приказва пред вестник Nation за „ големи детонации, големи огнени топки, хора, които крещят и бягат на всички места от боязън от нови детонации “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР