Официални лица, свързани с Израел, остро разкритикуваха думи на президента

...
Официални лица, свързани с Израел, остро разкритикуваха думи на президента
Коментари Харесай

Позор за еврейския народ. Главният равин на Украйна критикува Путин за думи по адрес на Зеленски

Официални лица, свързани с Израел, остро разкритикуваха думи на президента на Русия за украинския водач Володимир Зеленски .

Това се случи откакто през вчерашния ден, по време на тирада на икономическия конгрес в Санкт Петербург, Путин назова президента на Украйна „ срам за еврейския народ “.

" Имам доста другари евреи. Те споделят, че Зеленски не е евреин и е позор за еврейския народ “, сподели Путин на годишния стопански конгрес в Санкт Петербург в петък, като особено посочи, че това не е смешка.

В отговор на това основният равин на Украйна Моше Реувен Азман сподели, че се гордее със Зеленски, който не напусна страната при започване на войната, макар заплахата за живота му. „ Аз и цялата еврейска общественост в Украйна, както и целият свободен свят, поддържаме президента Зеленски “, цитира изданието " Украйна в този момент " думите на равина.

Правозащитникът и член на надзорния съвет на комплекса Бабин Яр сподели, че украинците могат да се гордеят с избора си на президент евреин, който играе историческа роля в отбраната на бъдещето.

На собствен ред украинският дипломат в Израел Евгений Корнийчук акцентира, че Киев чака Путин да бъде наказан за думите си от израелското държавно управление. В противоположен случай визитата на брачната половинка на Зеленски в Израел , планувано за близко бъдеще, ще бъде отсрочено или анулирано, сподели Корнийчук.

Дипломатът назова мненията на съветския президент антисемитски и ориентирани против еврейския народ.

Това не е първият път, в който Путин употребява сходна изразителност по адрес на украинския водач. Преди две години той го назова " еврейски нацист ", а единствено преди няколко дни на среща с военни репортери в Кремъл, съветският президент упрекна голословно Зеленски , че поддържа " неонацистите макар еврейския си генезис ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР