Очаква се в четвъртък ЕС да подпише споразумение с Мавритания

...
Очаква се в четвъртък ЕС да подпише споразумение с Мавритания
Коментари Харесай

Брюксел ще плати на Мавритания за спирането на пътуващите към Европа мигранти

Очаква се в четвъртък Европейски Съюз да подпише съглашение с Мавритания на стойност 210 милиона евро, което включва средства за понижаване на противозаконната миграция към Европа, макар сериозните опасения по отношение на нарушаванията на правата на индивида.

Сделката е последната от поредност от старания на Европейски Съюз да си сътрудничи с африканските страни за ограничение на имиграцията и е моделирана на спорно съглашение с Тунис, което Брюксел подписа предходната година, предизвиквайки необятно наказание.

Около 60 милиона евро ще бъдат категорично предопределени за ръководство на миграцията, съгласно хора, осведомени по въпроса, в това число поддръжка на мавританските управляващи за по-добро наблюдаване на водите и прекъсване на лодките с мигранти да се качат на над 1000-километровото пътешестване през Атлантическия океан към Канарските острови, които са испанска територия. Останалата част от финансирането ще отиде в разнообразни области като сигурност, икономическо развиване или филантропична помощ.

Политици и деятели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР