Обвинени още са 17 негови помощници и десетки поддръжнициПолицията в

...
Обвинени още са 17 негови помощници и десетки поддръжнициПолицията в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения в тероризъм на бившия пакистански премиер Имран Хан

Обвинени още са 17 негови помощници и десетки поддръжници

Полицията в Пакистан повдигна обвинявания против някогашния министър председател Имран Хан, 17 негови помощници и десетки поддръжници, обвинявайки ги в тероризъм и няколко други закононарушения. Преди ден почитатели на сваления министър председател влязоха в конфликт със силите за сигурност в Исламабад, заяви Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вчера в продължение на часове последователите на Хан влизаха в конфликти с полицията пред съда, където някогашният министър председател трябваше да се яви по дело за рушвет. Полицията за битка с безредиците употребява палки и сълзотворен газ, до момента в който последователите на Хан хвърляха бомбички и камъни по силите на реда.

Повече от 50 служители на реда бяха ранени, а полицейски контролно-пропускателен пункт, няколко коли и мотоциклети бяха подпалени. Полицията заяви, че по време на насилието са задържани 59 поддръжници на Хан.

Хан обаче по този начин и не се яви в съда, с цел да се изправи пред обвиняванията, че е продал дарове, получени по време на мандата си, и е укрил взетите средства.

Освен Хан, заведеното през днешния ден дело упреква някогашни и сегашни депутати, някогашни министри, някогашен ръководител на Народното събрание и десетки поддръжници на Хан.

Обвиненията включват тероризъм, възпрепятстване на полицейски чиновници при осъществяване на дилемите им, набези против полицията, раняване на чиновници и опасност за живота им.

Събитията са последните, свързани с възходящото принуждение към 70-годишния Хан, който беше свален от власт с избор на съмнение в Народното събрание през април предходната година. Оттогава някогашната звезда на крикета, трансформирал се в ислямистки политик, твърди - без да показва доказателства, че отстраняването му е нелегално и е скрит план на държавното управление на неговия правоприемник Шахбаз Шариф и Вашингтон. Както Шариф, по този начин и Съединени американски щати отхвърлиха обвиняванията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР