Обущар от Румъния стигна до идеята да направи огромни обувки

...
Обущар от Румъния стигна до идеята да направи огромни обувки
Коментари Харесай

Обущар от Румъния натрупа пачки с обувките си срещу коронавирус

Обущар от Румъния стигна до концепцията да направи големи обувки още по време на първата вълна от епидемията, с цел да помогне на хората да съблюдават физическа отдалеченост. Сега той измайстори и зимни ботуши за втората вълна, написа "Труд ".

Григор Луп, обущар от Румъния, който през май направи обувки размер 75 съгласно европейската номерация, съобщи че те се продават по целия свят и това му оказва помощ да избави магазина си в Клуж.

Луп стартира да прави големи обувки, когато видя, че хората стоят прекомерно близо един до различен и подценяват ограниченията за физическа отдалеченост. Двама души, обути в неговите чепици, са принудени да стоят на разстояние от два метра.

Освен общоприетите поръчки, с Луп се свързват артистични реализатори, в това число белгийска танцова група и американска рок група. Обаждания идват и от хора, които носят огромен номер обувки и желаят да им направи по поръчка.

Сега Луп прави ботуши също под номер 75 за втората вълна на пандемията, а чифт от тях костват 150 евро. „ Ботушите са покрити с вълна от вътрешната страна и са с по-дебели подметки, а за тяхното произвеждане са нужни три пъти повече кожа, в сравнение с за елементарен чифт ботуши “, споделя Луп.

„ Не мисля, че хората схванаха в начало какъв брой е опасано ситуацията, само че въвеждането на наложителното носене на маски по улиците направи обстановката да наподобява малко по-стабилна “, споделя обущарят, който се занимава с този поминък от съвсем 40 години.

Преди това той прави обувки главно за театри и опери, както и за обичайни фолклорни сформира, само че размерът на работата му понижава заради пандемията от ковид. Училищата, театрите и заведенията за хранене в Румъния са затворени, в действие е вечерен час и носенето на защитни маски е наложително на всички публични места.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР