Обучението на децата на ценности е жизненоважна част от тяхното

...
Обучението на децата на ценности е жизненоважна част от тяхното
Коментари Харесай

6 ценности, на които трябва да научите детето си

Обучението на децата на полезности е жизненоважна част от тяхното духовно и прочувствено развиване и първото място, където децата научават тези полезности, е вкъщи.

Често носим полезностите, които сме научили в детството, през целия си живот и те въздействат на нашите взаимоотношения и на това по какъв начин съумяваме в света.

Родителите са най-хубавият образец за образование на децата си. Ние преподаваме полезности, с цел да им помогнем да станат най-хубавата версия на себе си.

Децата със мощни полезности имат насочна точка, набор от насоки, които им оказват помощ да направляват във взаимоотношенията си с хората и света.

Именно посредством втълпяване на правила в нашите деца можем да се приближим към свят, изпълнен с приемливост, обич и схващане.

 6 скъпи качества, които да предадете на децата си

6 полезности, на които би трябвало да научите детето си

1. Честност

Модел на почтеност за вашите деца. Те са доста проницателни и ще одобряват сигнали от вас. Ако видят, че изкривявате истината, те ще схванат, че лъжата е добре. Научете ги на тези значими полезности, а точно честността.

2. Обноски

 полезности 6 полезности, на които би трябвало да научите детето си фотография: pinterest

Добрите маниери са други значими полезности, на която да научите децата си. Когато имат положителни маниери, те могат по-добре да взаимодействат с хората всекидневно по деликатен и умислен метод.

Колкото повече практикувате и употребявате положителни маниери, толкоз повече ще го вършат и вашите деца. Маниерите на преподаване могат да бъдат толкоз елементарни, колкото постоянно потреблението на апелирам и благодаря.

Започнете да моделирате обноски от момента на раждането на децата. Въпреки че към момента не могат да приказват, те към момента се учат от вашите дейности и ще ги имитират незабавно щом стартират да поддържат връзка.

3. Отговорност

 полезности 6 полезности, на които би трябвало да научите детето си фотография: pinterest

Когато преподавате полезности на вашите деца, отговорността е една от най-важните, които би трябвало да включите. Когато децата ви пораснат, желаете те да бъдат надеждни, да съблюдават уговорките си и да бъдат виновни.

Ако не научите децата си на самостоятелност от ранна възраст, те ще имат по-трудни времена в бъдеще.

Започнете, като ги карате да опаковат играчките си или да оправят леглото си всяка заран. Когато пораснат и могат да извършват повече задания, накарайте ги да правят повече домакинска работа.

Те би трябвало да изпитват възприятие за постижение; че те способстват за фамилията си и ръководството на семейството си.

4. Уважение и приемливост

 полезности 6 полезности, на които би трябвало да научите детето си фотография: pinterest

Да научим децата на приемливост и почитание е толкоз значимо в днешния свят. Не забравяйте да насърчите децата си да почитат всички, без значение от тяхната възраст, раса, вяра, полова ориентировка, еднаквост, народност или всяка друга определяща характерност. Повечето от проблемите в света произтичат от възприятието за „ другост “, от незачитането на правата на другите върху техния личен метод на битие.

Добре е да имате лични обичаи и вярвания като семейство, само че вашите деца в никакъв случай не би трябвало да имат вяра, че непознатите са по-малко годни.

Това важи и за личните ви деца, защото те също имат право на свои лични вярвания и еднаквост, обособени от вашата. Научете ги на тези полезности.

5. Любов

 полезности 6 полезности, на които би трябвало да научите детето си фотография: pinterest

Никога не можеш да дадеш на дете прекалено много обич. Това е една от главните прочувствени потребности.

Нека вашите деца видят любовта ви към тях, както и към другите в живота ви. Показвайте обвързаност към колегата или приятелите си, когато са в близост. Споделяйте любовта си както устно, по този начин и физически. Никога не позволявайте да мине ден, без да изразите любовта си към децата си.

Колкото повече давате и проявявате обич, толкоз повече ще създадат и вашите деца.

Също по този начин е значимо да научите децата си да обичат хората такива, каквито са. Това също ще им покаже почитание и към другите. Любовта може да участва, без значение дали сте съгласни с индивида или не. Научете ги на тези полезности, с цел да изградите личността на вашето дете.

6. Кураж

Ако постоянно вършиме предизвикателни неща от името на децата, те по-трудно ще развият храброст. Въпреки че желаете да отбраните децата си без значение от всичко, вие няма да сте постоянно там в обстановки, в които те може да се нуждаят от храброст.

Ученето им да се изправят пред страховете си им оказва помощ да побеждават нещата със храброст.

Учете децата си да отстояват себе си. В днешния свят това е изключително значимо.

Насърчавайте ги да приказват, в случай че не се усещат удобно или в случай че нещо ги тормози. Това ще им помогне да задават въпроси, когато са комплицирани в учебно заведение, както и ще придобият убеденост и самочувствие. Научете ги на тези полезности в живота, с цел да бъдат по-добри.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР