Общото богатство на най-богатите предприемачи от Русия се е увеличило

...
Общото богатство на най-богатите предприемачи от Русия се е увеличило
Коментари Харесай

С колко забогатяха десетимата най-големи руски олигарси от началото на годината?

Общото благосъстояние на най-богатите бизнесмени от Русия се е нараснало с $18,293 милиарда през първите три месеца на годината; Най-големият печеливш е някогашният бенефициент на фирмите EuroChem и SUEK Андрей Мелниченко (оттегли се от съсобствениците на 9 март 2022 година, попадайки под глобите на ЕС), който зае шесто място в рейтинга и чието положение се усили с $5,29 милиарда - до 24,1 милиарда. Това пресметна РИА Новости по данни от Bloomberg Billionaires Index (BBI), оповестява агенция Прайм.

Индексът се пресмята въз основа на цената на акциите на компании, в които милиардери имат акции. За някои компании изчислението се основава на съотношението на тяхната капитализация към EBITDA или цената на акциите към облагата на акция. Общо класацията на BBI включва 500-те най-богати хора в света, като сега в нея влизат 25 съветски жители, чието общо положение към 1 април е 344,37 милиарда $.

Най-богатият от тях остава един от главните притежатели на Norilsk Nickel Владимир Потанин, чието положение от началото на годината се е нараснало със 768 милиона $ до 31,8 милиарда $.

Владимир Лисин, бенефициентът на NLMK, се изкачи до второ място от четвърто, увеличавайки благосъстоянието си с 2,91 милиарда $ до 26,9 милиарда $. На трето място се спусна съсобственикът на Novatek Леонид Михелсон, цената на чийто активи понижа със 747 милиона $ до 26,7 милиарда.

Съсобственикът на Лукойл Вагит Алекперов, чието положение се усили с 1,79 милиарда $, достигайки 26,4 милиарда, падна от трето на четвърто място. Петото място се държи от основния бенефициент на Северстал Алексей Мордашов, чието положение се е нараснало с 3,75 милиарда $ до 24,6 милиарда. Мелниченко остана на шесто място.

Седмо място още веднъж зае Алишер Усманов (Metalloinvest, Megafon), капиталът му от началото на годината е намалял повече от всеки различен в този лист - с $2,8 милиарда, до 18,3 милиарда. Осмо място в листата продължава да заема Михаил Прохоров (група Онексим): положението му се е нараснало с 1,38 милиарда $ до 17,1 милиарда.

Основателят на компанията Alfa Group Михаил Фридман се изкачи до девето място от десето, чието положение се усили с $1,21 до 13,5 милиарда. С него се замени съсобственикът на Новатек и Сибур Генадий Тимченко, чието положение понижа с 1,45 милиарда $ и възлиза на 12,7 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР