Общинските съвети на Русе и Гюргево ще отбележат 9 май

...
Общинските съвети на Русе и Гюргево ще отбележат 9 май
Коментари Харесай

​Отбелязваме Деня на Европа със съвместно заседание на Общински съвет - Русе и Гюргево

Общинските препоръки на Русе и Гюргево ще отбележат 9 май – Деня на Европа, със взаимно съвещание

Това ще се случи за първи път в историята на локалните парламенти от двата побратимени града.

Днес ръководителят на русенския Общински съветИво Пазарджиев имаше удоволствието да насочи поканата за взаимното съвещание персонално на кмета Адриан Ангелеску и обществения админ Йонел Мускалу в Община Гюргево. На срещата присъстваше и незаменимия асистент и активист на братството сред двата крайдунавски града - изпълнителният шеф на Еврорегион „ Данубиус “ Лили Ганчева.

Основната концепция на плануваното съвещание на общинските препоръки е да се означи денят, в който България и Румъния поеха дружно по пътя на Европа. Точно заради тази причина на 9 май общинските съветници ще одобряват взаимна Декларация по отношение на еврочленството. Дневният ред ще съдържа приемането на още една Декларация, която ще е в поддръжка на построяването на втори мост при Русе и Гюргево. По този метод побратимените градове ще покажат за следващ път готовността и желанието си да работят дружно за развиването на района.

По време на диалога сред Пазарджиев, Ангелеску и Мускалу се роди концепцията взаимните съвещания сред общинските препоръки на Русе и Гюргево да се трансфорат в обичайни, като всяка година има по две съвещания, надлежно по едно в двата града. Предвиждат се и още взаимни начинания сред двете общини – бяха разисквани концепциите за шампионат за разнообразни спортни събития сред възпитаници от Русе и Гюргево със специфични награди.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР