Общинската организация на ГЕРБ във Велико Търново сезира Общинската избирателна

...
Общинската организация на ГЕРБ във Велико Търново сезира Общинската избирателна
Коментари Харесай

ПП-ДБ с неправомерна агитация във Велико Търново в изборния ден

Общинската организация на ГЕРБ във Велико Търново сезира Общинската изборна комисия за непозволена директна пропаганда в изборния ден – 5 ноември, от страна на ПП-ДБ. В сигнала, постъпил в ОИК с вх. номер 411/05.11.2023 е посочено, че определеният за общински консултант от квотата на ПП-ДБ – Дончо Иванов Бораджиев е изпратил и изпраща посредством sms-съобщения в изборния ден на безграничен и огромен брой лица от община Велико Търново следния апел:
" Здравей, разбирам, че приемането на известия за гласоподаване е дразнещо, само че в действителност желая да спестя още 4 години застой и пагуба в нашия град. Предполагам, че си/сте дали своят вот, само че в случай че не сте, апелирам да подкрепите напъните ни с номер 66. Всеки глас оказва въздействие и в случай че имаш познати ходещи за гъби и риба по време на избори, кажи им, че след вчерашния дъжд гъби и риба има и към урните: )! Благодаря за разбирателството и поддръжката! Хубава неделя! "
 
От използваните изрази за приемане на известия за гласоподаване в неделния ден – 5 ноември 2023 година, използваното минало време на глагола " дали своят вот " и словосъчетанието " след вчерашния дъжд ", се открива, че става въпрос за апел за поддръжка на номер 66 точно в изборния ден – 5 ноември 2023г. От словосъчетанието " да подкрепите напъните ни с номер 66 " излиза наяве, че се внушава поддръжка за претендента с номер 66 на ПП-ДБ – арх. Йордан Терзийски.
 
Горепосочената фактическа конюнктура постанова правния извод, че лицето Дончо Бораджиев в изборния ден, осъществявайки дейности посредством вербални политически внушения за избран претендент, прави фактическия състав на член 182, ал.4 от ИК – " Не се позволява предизборна пропаганда 24 часа преди изборния ден и в изборния ден ", която норма има заповеднически темперамент, а държанието на лицето е в очевидно несъгласие с нея.
 
Общинската организация на ГЕРБ упорства ОИК да предприеме нужните административно-производствени дейности по определяне на нарушаването и неговия създател, като ангажира съответната административно-наказателна отговорност.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР