Общинската избирателна комисия (ОИК) в Златарица отказа да прекрати предсрочно

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) в Златарица отказа да прекрати предсрочно
Коментари Харесай

ОИК няма да прекрати мандата на кмета на Златарица за конфликт на интереси

Общинската изборна комисия (ОИК) в Златарица отхвърли да приключи предварително пълномощията на кмета Михаил Ганев, оповестява БНР. Решението е оповестено на уеб страницата на комисията и следва да бъде изпратено в ЦИК.

Съдебните решения от септември предходната година и юли тази година на Великотърновският административен и Върховният административен съд  бяха поради спор на ползи.

Съдът удостовери откритото от Антикорупционната комисия нарушаване, че златаришкият кмет е трансформирал трудовия контракт и е нараснал заплатата на вуйчо си, който работи като водач в Общината . Наложена бе и санкция от 5000 лв..

В началото на август ОИК в Златарица изиска от КПКОНПИ да получи заверени копия на двете влезнали в действие правосъдни решения и отсрочи да вземе решение. Уточняява се, че документите бяха получени в понеделник от новата Общинска изборна комисия, която е друга по бройка и състав от остарялата.

6 от членовете на изборната комисия във вторник гласоподаваха срещу предварителното преустановяване на пълномощията на кмета. 5 гласоподават " за " и по този начин Михаил Ганев остава на поста си.

По време на съвещанието членът на комисията Костадинка Христова е показала, че новата ОИК е със задачата да провежда и организира локални избори 2023 г ., а не да се занимава с въпроси, които трябвало да реши предходния състав на ОИК.

Секретарят на комисията Иван Млъзев е направил изявление, че процедурата по предварително преустановяване на пълномощията на кмета на посочените учредения е противоконституционна. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР