Общините от Югозападния район за планиране издигнаха своите кандидати за

...
Общините от Югозападния район за планиране издигнаха своите кандидати за
Коментари Харесай

Кметовете на Петрич и Белица с най-много гласове за членове на УС на НСОРБ

Общините от Югозападния регион за обмисляне издигнаха своите претенденти за членове на управлението на НСОРБ.В работата на районното делегатско заседание в Югозападния регион за обмисляне, което се организира през днешния ден,взеха присъединяване представители на 52 общини от областите Благоевград, Перник, Кюстендил, София област и София град. За председателстващ съвещанието бе определен кметът на община Правец Румен Гугински.

В състава на УС общините от ЮЗР имат квота от четирима представители. Съгласно Устава на НСОРБ, Столична община има по право място в състава на 23-членния Управителен съвет, по тази причина делегатите от София не вземат присъединяване в гласуването на издигнатите номинации.

Издигнати бяха 6 номинации: на кметовете на Петрич Димитър Бръчков, на Елин Пелин Ивайло Симеонов, на Кюстендил Огнян Атанасов, на Дупница Първан Дангов, на Белица Радослав Ревански и на Перник Станислав Владимиров. Като за Бръчков гласоподаваха най-вече от присъстващите, след него с най-вече гласове е кметът на Белица Радослав Ревански

Пред своите сътрудници те обявиха:

Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич:

През предходния мандат членовете на УС на НСОРБ бяхме задоволително борбени, диалогични и сполучливо настоятелни. Много от въпросите, за чието решение настоявахме пред разнообразни министерства, остават открити и ще са ни нужни още старания и работа, с цел да реализираме мечтаните резултати за българските общини.

Радослав Ревански, кмет на Община Белица:

Радвам се, че има сътрудници, искащи да работят в УС на НСОРБ. През миналия мандат сме водили доста борби и сме постигнали доста. Повечето имаме партийна значка на ревера си, само че в никакъв случай в договарянията в полза на общините, партийната позиция не е доминирала. Политическата разноцветност постоянно е била благосъстоянието на Сдружението и в никакъв случай не е била проблем в неговата работа. Това ни е давало самочувствието, изправяйки се от името на най-влиятелната социална организация у нас, да усещаме поддръжката на всички свои сътрудници и да спомагаме за постоянното развиване на локалната власт. Предстои всеки от нас да бъде част от работата на структури на национално равнище и е значимо всички все по този начин добросъвестно да пазиме ползите на всички общини.

Ивайло Симеонов, кмет на Община Елин Пелин:

Всички договаряния с страната по въпроси, засягащи общините, се водят от членовете на УС на НСОРБ. С сътрудниците, с които имах достойнството да работя през последните два мандата, постоянно сме отстоявали ползите не на своите, а на всички общини. За мен финансовата децентрализация остава значим приоритет за бъдещата работа на Сдружението. За първи път, през този мандат, имаме шанса да се усещаме в действителност кметове, защото ще разполагаме с задоволително средства, с цел да покажем своите упоритости и благоприятни условия. Това е сериозна стъпка към въвеждане на обективен и еднакъв старт за всички и се надявам, че ще приключи практиката на емисарите на обещания измежду общините. Убеден съм, че с постигнатото през предходния мандат и с поуките от грешките можем да бъдем още по-успешни в идващите четири години. И отсега нататък не бих си разрешил в работата си от името на Сдружението да приказвам за община Елин Пелин, в случай че не би трябвало да дам позитивен образец от нашия опит.

Огнян Атанасов, кмет на Община Кюстендил:

Спецификата на района изисква по-голямо детайлизиране при създаването на целите по обособени политики и при дефиниране на опциите за финансиране. Включването на Столична община в Югозападния регион за обмисляне доста трансформира профила на района и останалите общини остават в неподходяща позиция по повод достъпа до европейски средства.

Не ме е боязън да влизам в борби. Ще го върша и за напред. Който и от сътрудниците да бъде определен, ще работя в поддръжка.

Първан Дангов, кмет на Община Дупница:

Познавам работата на НСОРБ от години и с наслада откривам какви обилни триумфи е постигнало през днешния ден. Убеждението ми като кмет е, че дружно би трябвало да използваме всички принадлежности на локалната власт с цел да реализираме повече за хората, да бъдем диалогични, непримирими с неприятните практики и да умеем да носим отговорност. Аз съм отборен състезател. Имаме капацитет да играем основна роля при образуването на политики. Общините са най-стабилната власт и по тази причина е сложена под най-сериозен напън от всички страни.

Станислав Владимиров, кмет на Община Перник:

Пожелавам на всички сътрудници сполучлив мандат, здрави нерви и доста шанс. Кметовете са фронт-офисът на цялата държавна машина. Трябва да бъдем най-активни и обективни, с цел да опазим вярата на хората в страната. НСОРБ се е утвърдило като значима организация, изпълнена със наличие, която оказва помощ на всеки от нас да преодолява провокациите. Сдружението съумява да бъде мост към институциите на централната власт в реализиране на повече благоприятни условия в интерес на всички български жители.

За член на Контролния съвет на НСОРБ бе номиниран кметът на Община Сливница Васко Стоилков.

Изборът на членове на УС и Конституционен съд ще бъде изработен от общото заседание на НСОРБ, което ще се поведе в края на месец февруари.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР