Общината преговаря с естонска компания за разработване на SMS паркирането,

...
Общината преговаря с естонска компания за разработване на SMS паркирането,
Коментари Харесай

Нова интегрирана система за паркиране в Царево ще въведе ред и ще носи повече приходи

Общината договаря с естонска компания за създаване на SMS паркирането, което ще размени предплатените конуси, сподели кметът Марин Киров

Нова система за паркиране ще бъде въведена от идната година в Царево. Това сподели на днешната сесия на локалния парламент кметът Марин Киров. Тя ще проработи от идната година. Заради това градоначаликът предложи на Общинския съвет паркингите да бъдат отдадени чартърен за стопанисване единствено за една година, а не за 5, както беше до момента. 

„ Работим оперативно за въвеждане на новата система, само че за това лято няма да успеем. Преговаряме с огромна естонска компания да създаде SMS паркиране, което да размени досегашната услуга с предплатените конуси. Така ще подсигуряваме по-сериозен ред и по-големи доходи за общината. SMS паркирането обаче няма да бъде синя зона. Заплащането отново ще бъде на час. Опитваме да съвместим синята зона с паркингите и предплатеното паркиране с конуси. Всеки пред къщата си да има място през нов вид платформа “, изясни Марин Киров пред Флагман.бг. 

Новата услуга ще бъде целогодишна, а разбор, изработен от Общината, показвала, че точно такова е желанието на хората.

Друго предложение на Марин Киров в поддръжка на младежите в община Царево, също получи поддръжка от Общинския съвет. 

Администрацията ще даде безплатно места на млаежи на територията общината да осъществят свое бизнес начинание. 

„ Всяка година отдаваме чартърен места за създаване на заведения за хранене, разнообразни бизнеси на търговци. Тази година пускаме 15 точки, които ще са безвъзмездни за младежи сред 18 и 33-годишна възраст. Такива ще има в цялата община - Ахтопол, Синеморец, Царево “, сподели Марин Киров. 

В гр. Царево местата са ситуирани на парковата алея зад църквата. В Лозенец те ще са на ул. „ Рибарска “ – против Хасиенда, в Ахтопол – по крайбрежната алея. 

Това решение отразява уговорката на Община Царево да предизвиква предприемаческия дух измежду младежите в общността, като признава значимостта на това да им се даде опция да стартират своите бизнес инициативи без финансовата тежест при използването на търговски площи. Предлагайки тези безвъзмездни места за юношески бизнес, Общината цели да насърчи да подтиква икономическия напредък и да сътвори спомагателни благоприятни условия за идващото потомство да се развиват и да способстват за локалната стопанска система, добави кметът пред съветниците, които единомислещо поддържаха концепцията на администрацията.

Това е една от ограниченията, които Общината подхваща във връзка с младежите в Царево. Първата към този момент е осъществена, а точно удвояване на средствата, които отпуска за фонда за инвитро процедури. Много двойки към този момент получиха късмет с помощта на финансовата поддръжка на Общината. Втората мярка е насърчаването на младите да стартират собствен бизнес през летния сезон, предоставяйки им гратис място, а третата, която следва да бъде осъществена, е стипендиантска стратегия. 

„ В момента приготвяме разпоредбите, по които локални възпитаници, които приключват и желаят да продължат образованието си, Общината да поеме разноските. Това се отнася за специалностите, неоходими както на администрацията, по този начин и на бизнеса, да вземем за пример лекари, архитекти, инженери, туристически отрасъл “, добави градоначалникът. 

Междувременно на сесията стана ясно, че дългогодишният консултант - Емил Пейчев от Политическа партия, е подал заявление за овакантяване на поста. Той не съумя да стане кмет - нещо, в което бе сигурен допреди една година. Очевидно се отдръпва и от политиката. Ако Общинската изборна комисия утвърди заявката, на мястото на Пейчев в локалния парламент ще влезе идващия по преференция - Станислав Добрев.

Ще успее ли община Царево да се възвърне от вредите от наводнението на 5 септември м.г. до сезона, какво ново следва да се осъществя – отговорите очаквайте от кмета Марин Киров. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР