Община Златоград информираме гражданите, че на 2 юни (петък) ще

...
Община Златоград информираме гражданите, че на 2 юни (петък) ще
Коментари Харесай

В Златоград ще пръскат срещу кърлежи, бълхи и комари

Община Златоград осведомяваме жителите, че на 2 юни (петък) ще се извърши дезакаризация на тревните площи на публични места, които ще бъдат обработени с препарати против кърлежи и бълхи.

Пръскането против кърлежи е планувано да стартира в 06.00 часа.

Влизането в обработените терени е неразрешено, а жителите би трябвало да бъдат изключително внимателни 24 часа след третирането на площите.

Необходим е непоколебим наставнически надзор и недопускане на навлизането и игра на децата в обработените терени, в интервала от 2 до 3 юни, акцентират от Община Златоград.

Собствениците на домашни животни, птици и пчели да лимитират достъпа до животните до публичните тревни площи в горецитирания интервал, се споделя още в известието.

Обработени, против кърлежи, ще бъдат тревни площи в централна градска част /паркове и алеи/, междублокови пространства на улица „ България ”, ул. „ Стефан Стамболов ”, ул. „ Беловидово ”, ул. „ Хан Аспарух ”, ул. „ Ахрида ”, ул. „ Миньорска ”, стадион, детски градини, детска ясла, детски площадки и прилежащи площи.

Всички третирани площи ще бъдат обозначени с предупредителни табели.

Ларвицидна обработка на заблатени места в речните корита и дерета на територията на град Златоград, за понижаване на комарните популации. Ще бъдат обработени против комари 15 дка площи.

В този интервал предстоят и превантивни действия, свързани с ограничение на използването на влечуги по паркове, детски площадки, алеи и зони за отдих, както и на други публични места, посредством обработка със характерни репелентни препарати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР