Община Царево все още работи по възстановяване на щетите от

...
Община Царево все още работи по възстановяване на щетите от
Коментари Харесай

Царево все още работи по възстановяване на щетите от наводнението от миналата година

Община Царево към момента работи по възобновяване на вредите от огромното наводняване през септември предходната година, нанесло вреди за десетки милиони левове. Това сподели заместник-кметът на общината Георги Стоянов, който взе участие в среща с кметове от региона, свикана от Областния шеф на Бургас за подготовката на идния летен сезон, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

На дневен ред пред Община Царево е и справяне с противозаконното къмпингуване в региона и обезопасяване на свлачищните процеси на централния плаж.

Припомняме, че община Царево бе една от най-засегнатите от проливните дъждове в региона, които унищожиха пътища и мостови уреди. Тогава бедствието лиши живота на четирима души - две дами и двама мъже.

На срещата през днешния ден участваха и шефовете на териториалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, представители на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) и Областната дирекция по сигурност на храните.

Кметът на Бургас Димитър Николов подчертава върху предпочитания Южен обход на комплекс " Меден рудник ", разрешаване на казуса със свлачището на алеята към квартал " Сарафово " и споразумяване на имотния проблем сред страна и община, с който ще се притегли огромен задграничен вложител.

Кметът на Айтос Васил Едрев прикани за намиране на позволение за построяването на обходния път на Айтос, който ще изведе товарния трафик от града и в допълнение ще реши и казуса с автомобилните тапи в прилежащата община Руен. За обходен път упорстват и от администрацията на Община Карнобат.

Иван Кичев, кмет на Средец, сложи тематиката за безводието в Странджа, противозаконната сеч и противозаконното строителство от ромската общественост в общината - проблеми, с които общината поставя старания да се оправя, само че и търси подпомагане от държавните териториални структури.

От Община Сунгурларе обявиха, че наред с общите проблеми, присъщи за всички общини, при тях има остра потребност от най-малко още една или две коли за спешна помощ, осигуряваща Бърза помощ, както и обезпечаващ медицински личен състав. Към сегашния миг общината разполага с една кола за спешна помощ и тя е извънредно незадоволителна за региона, който покрива.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов заяви, че е основана нужната организация както за идните избори за евродепутати и народни представители, по този начин и за застраховане сигурността през летния сезон.

По курортните градове ще има командировани служители на реда от Полша, Чехия и Германия, както и 428 чиновници от вътрешността на страната, които ще подкрепят локалните чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в справяне с битовата престъпност, свеждане до най-малко злоупотребите на идните избори, застраховане на пътната сигурност и обезпечаване на спокоен летен сезон. 

Директорът на РЗИ рапортува, че няма заплаха от епидемиологична конюнктура в област Бургас за което и да е вирусно заболяване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР