Община Стара Загора представи проект С грижа за всеки гражданин

...
Община Стара Загора представи проект С грижа за всеки гражданин
Коментари Харесай

Oбщина Стара Загора работи по проект за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи 

Община Стара Загора показа план „ С грижа за всеки жител от уязвимите групи -успешен модел за социално-икономическа интеграция в община Стара Загора “. Събитието беше намерено с водосвет за здраве, отслужен от отец Йордан Карагеоргиев.

„ Нашето мото през днешния ден е да бъдем дружно. След толкоз претърпени дни на изолираност, на разделяне, през днешния ден би трябвало да бъдем всички отворени да си оказваме помощ, да си взаимодействаме “, сподели в приветствието си зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя прикани всички би трябвало да бъдем обединени към положителното. „ Проектът е адресиран към всички които имат потребност, към всички, които би трябвало да бъдат приобщени, към всички на които би трябвало да се даде късмет да намерят своя късмет в обществото и да се осъществят “, сподели още Сотирова.

Основната цел на плана е основаването и използването на ефикасен и новаторски междусекторен модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи на територията на Община Стара Загора, ориентиран към повишение на качеството на живот, понижаване на бедността и прекъсване на предаването на бедността през генерации.

Децата от Детска градина 24 „ Радост “ и Детска градина 16 „ Горски ъгъл “, които са част от просветителните институции сътрудници по плана, поздравиха присъстващите с песни и национални танци по случаи 8 април- Международен ден на ромите.

Популяризиране на културната еднаквост на ромите и запознаване с ромския обичай и просвета показа ръководителят на УС на съдружие „ Свят без граници “ Ганчо Илиев.

Присъстващите взеха присъединяване в „ трудова борса “ с представители на “АзУкЕн ” ООД и Дирекция “Бюро по труда ” – Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР