Община Созопол обявява старта на нова инициатива - изграждането на

...
Община Созопол обявява старта на нова инициатива - изграждането на
Коментари Харесай

Община Созопол създава Созопол на младите - търси активните хора

Община Созопол афишира старта на нова самодейност - построяването на Младежка тактика. Целта е да трансформира нашите градове и села в още по-привлекателни места за живот за младежите. Стратегията е ориентирана към основаването на устойчиви и динамични общности, където младите могат да намират благоприятни условия за развиване и реализация.



В този значим развой, Общината желае да чуе гласа на младежите от всички обитаеми места. Тяхното интензивно присъединяване е основно за образуването на тактика, която в действителност дава отговор на техните потребности и стремежи. За задачата ще бъде употребена платформата за Менторство, предоставена от Младежко Сдружение за Мир и Развитие на Балканите. Това партньорство ще способства за обмена на хрумвания и опит, както и за създаването на новаторски подходи за привличане и задържане на младите гении в района.

Община Созопол и Младежко Сдружение за Мир и Развитие на Балканите се заемат със задачата да срещнат дейните младежи в общината, създавайки „ Созопол на младите “.

Това е един развой, в който младежите да намерят своето място в общината, да споделят своите хрумвания, да намират съидейници за реализирането им, да провеждат събития, да се образоват и да предават наученото на своите връстници.

За задачата „ Созопол на младите “ търси 60 млади участници от цялата община, които са подготвени да сбъдват фантазии и да трансформират света към себе си.

С приятелите си мечтаете за място, където да се събирате без никой да ви пречи?

Искате да разполагате с нова фитнес площадка или скейтпарк?

Имате концепция по какъв начин да извършите живота на цялата общественост по-интересен?

Дразнят ви боклуците и навиците на хората към вас?

Искате да организирате фестивал, концерт или дарителска акция?

Всичко това е допустимо и можете да се научите да го вършиме, в случай че се включите в „ Созопол за младите “.

Тази самодейност не е обаче единствено, с цел да основава занимания за младежите, само че и да ги образова в това по какъв начин да бъдат виновни и дейни в публичния и политически живот на общината.

Те ще получат познания за гражданското присъединяване - по какъв начин жителите въздействат на действителността, която споделяме. Ще научат какво е демокрацията и къде е мястото на младите в нея.

Ще схванат по какъв начин младежите могат да работят с общината, с цел да бъдат градовете и селата ни по-приятни за тях.

Ще основат Местна младежка тактика - каква е визията на младите за бъдещето на общината и къде е мястото им в нея.

“Созопол за младите ” се организира в няколко взаимосвързани стадия:

Обучение - “Моето място в Демокрацията ” 10-12 май 2024г., гр. Созопол: по какъв начин действа страната и общината, по какъв начин си взаимодействат управляващите и къде е мястото на жителите в огромната картина;

Среща за разискване и генериране на хрумвания за Местна младежка тактика.Срещата ще се организира директно след образованието и задачата й е да вземе мнението на младежите за това по какъв начин виждат обитаемоте си места и какво желаят да се усъвършенства, с цел да могат те и техните връстници да разпростират капацитета си.

Обучение за образуване на събития и начинания - 3 дни през Септември 2024 година В програмата са включени въпроси като: по какъв начин се провежда събитие, какви са неговите детайли, по какъв начин да осигурим нужните запаси, работа в екип и водачество.

Менторство - до края на 2024 г, на участниците ще бъде предоставено менторство, с цел да могат да изпълнят своите цели и да осъществят мечтаните от тях събития и начинания.

Можеш да се включиш, в случай че си на възраст сред 15 и 25 години.

Вълнуватте тематики, свързани с публичния живот и развиването на обитаемото ти място.

Искаш да станеш по-добър оратор, уредник и водач.

Искаш да променяш обитаемото си място към по-добро.

Дейностите са безвъзмездни за утвърдените участници.

Ще бъде обезпечен превоз от всички обитаеми места, тъй че не се колебай да се запишеш!

Критерии за селекция: Възраст - 15-25 годишни;

Мотивация за участие;

Краен период за кандидатстване: 02 май 2024 година

При въпроси може да ни пишете на: [email protected]

Линк за кандидатстване:

https://forms.gle/fgqZDcr2Gg3h11Gn9
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР