Община Брезово ще бъде част от първата регионална иновационна долина

...
Община Брезово ще бъде част от първата регионална иновационна долина
Коментари Харесай

Община Брезово ще бъде част от първата регионална иновационна долина в България

Община Брезово ще бъде част от първата районна иновационна котловина в България този месец. Това е самодейност на Европейската комисия, която ще способства за новата европейска иновационна стратегия и нейното пилотно деяние за създаване на 100 районни долини за дълбокотехнологични нововъведения. Целта е да се поддържат дребните и междинни предприятия и да се усили икономическият растеж в съответните райони.
Прочетете още
Брезово, със своето присъединяване в плана на НСОРБ “Растеж посредством активизиране на локалния капацитет – GALOP ”, осъществя концепцията на кмета Христо Енков за създаване на интегрирана тактика за локално икономическо развиване, основано на произвеждане на биологично чиста и органична земеделска продукция, основаването на стандарт за качество „ Био Брезово “ и създаване на консултантски център за развиване на биоземеделие.

На 9 октомври в Аграрен Университет – Пловдив ще бъде основан " Регионален хъб за биоикономика - Пловдив “, а на 13 октомври, министър-председателят ще открие събитието на програмата " Регионални иновационни долини за биоикономика и хранителни системи ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР