Община Брезово с гордост анонсира своето тържествено честване по случай

...
Община Брезово с гордост анонсира своето тържествено честване по случай
Коментари Харесай

Възстановка и поход: Тържествено честване на Освобождението на България в Община Брезово

Община Брезово с горделивост анонсира своето тържествено честване по случай Освобождението на България , което ще се състои на централния площад на града. Стартът на събитието е плануван за 10:00 часа , като началото ще бъде маркирано с издигането на националното знаме, знак на свободата и независимостта на нацията.

Програмата дава обещание да бъде изпълнена с вълнуващи и просветителни моменти за участниците от всякаква възраст. Децата от ДГ „ Вела Благоева “ ще имат своя миг на сцената, демонстрирайки гений и национализъм. Специално внимание заслужава възстановката „ Подписването на Санстефанския кротичък контракт “, проведена от възпитаници от СУ „ Христо Смирненски “. Този миг от историята е значим акцент в програмата, който цели да подсети на младото потомство за смисъла на мира и свободата .

Кметът на Община Брезово ще произнесе празнично слово, което сигурно ще въодушеви присъстващите и ще подчертае смисъла на този популярен ден за всички българи.

Шествието от центъра до южния парк ще предложи на участниците опция да отдадат респект пред паметника , символизиращ благодарността към тези, които са се борили за свободата на България . Този жест на благодарност е значим миг от честването, който акцентира връзката сред предишното и сегашното.

За втора поредна година ще се организира и поход-поклонение до лобното място на Добри Войвода , като тази самодейност в допълнение ускорява духа на патриотизма измежду участниците. Походът е проведен по този начин, че да бъде подобаващ и за най-малките участници, като по този метод се подтиква ползата на децата към историята и героите на България .

Тържественото честване на Освобождението на България в Община Брезово е повече от събитие. То е проява на общността, която се събира, с цел да отдаде респект на своето минало и да гради по-светло бъдеще . Всеки участник ще има опцията да се допре до историческото завещание на нацията и да показа този миг със своите съграждани. Община Брезово кани всички поданици и посетители на града да се причислят към тържествата и дружно да отбележат този важен за България ден.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР