Общата представа, която често съпътства образа на юриста, е, че

...
Общата представа, която често съпътства образа на юриста, е, че
Коментари Харесай

Право, финанси и спорт – един различен триатлон

Общата визия, която постоянно съпътства облика на юриста, е, че той е отегчителен, на моменти досадно пунктуален и прекарва времето си заринат в " дебелите книги ". Антон Петров - заместник-директор " Правна " дирекция в Първа капиталова банка e всичко това, само че и доста повече.

Антон приключва право в Университета за национално и международно стопанство, а след това минава и влиятелната магистратура по Банки, Финанси и Недвижими парцели на SDA Bocconi School of Management и Американския университет в България.

Преди близо 5 години Антон се причислява към екипа на Fibank на позицията юрист в екипа за Международни правни отношения. Енергията, която влага в работата си, упоритостта и лидерските качества, бързо го отличават и за малко време бива нараснал в Ръководител на екип, след което става и заместник-директор на дирекция " Правна ".

" Макар и да съм относително млад, професионалният ми опит досега ме срещна с няколко радикално разнообразни организации - всяка с друга устременост, логика на психиката, конструкция и екип. Започнах в една от най-големите групи в страната, фокусирани в хранително-вкусовия бранш. Преминах през водеща международна консултантска компания. Докоснах се до адвокатската специалност. Бях част и от едно от най-напредничавите звена в държавната администрация. Освен провокации в работата, постоянно съм търсил мястото, където ще мога умерено да бъда себе си и което ще ми даде опция същински да разпростра капацитета, който имам вяра, че имам. Именно това открих в Първа капиталова банка. "

Антон дефинира себе си като деятелен човек, който не може да стои без ангажираност. Още от ученическите си години се включва в разнообразни спортни и културни начинания. Участвал е в организацията на надпревари и фестивали за детско творчество, измежду които интернационална олимпиада по математика и интернационалния детски фестивал " Слънце, наслада, хубост ", който се организира в град Несебър. Не може да открои собствен обичан спорт, тъй като всевъзможен вид физическа интензивност му доставя наслаждение. Напоследък е фокусиран в плуването, колоезденето и бягането, което го стимулира и да взе участие в надпревари по триатлон, включващи поредното прекосяване точно през тези три дисциплини. Антон споделя, че интензивностите го разтоварват от напрегнатото всекидневие и го зареждат с позитивни страсти.

Какво е правото за него?

През последните години нашумяха редица екранизации за адвокати, произнасящи пламенни пледоарии в съда. За себе си Антон обаче споделя, че не обича да влиза в правосъдната зала. Стигне ли един юридически проблем до правосъден развой, това значи, че двете страни в разногласието не са съумели да намерят пресечната точка. Затова се постанова съдия да реши вместо тях. В своята работа Антон постоянно се стреми до спор да не се стига и връзките на страните да бъдат по най-хубавия метод през цялото време. Антон споделя, че " една дума трансформира всичко ". Ето за какво прецизността му го съпътства във всичко, което прави.

За доста хора работата е просто ангажимент. За Антон обаче тя е доста повече от това. Тя му носи освен задоволство от професионалното развиване в ПИБ , само че и го прави част от едно огромно семейство, в което всеки има своя принос към триумфа.

" А това, което ме кара да не преставам да пристигам на работа във Fibank всеки ден, освен това с извънредно наслаждение, е резултат от доста фактори, които досега не съм срещал да са налични дружно, а и в подобен синхрон на никое място другаде - от естеството на уговорките и ежедневните провокации, през страхотния екип, лесната връзка сред сътрудниците и с управлението, когато се постанова, човечността и изобщо логиката на психиката на цялата организация. "

Какво го насочва към финансовия бранш ?

" Значимостта на банковата сфера за страната и за света изобщо беше първото нещо, което ме насочи към Първа капиталова банка. Много хора не си дават сметка за най-основната функционалност на банките и тя е на финансови медиатори, а без финансови медиатори светът не би бил подобен, какъвто е в този момент. Всеки желае да прави или взе участие в нещо значимо и ПИБ дава тъкмо тази опция. Втората причина бе мястото, което Fibank заема в българската банкова и в по-широката финансова система. Понастоящем и исторически тя е измежду най-съществените организации в страната и цялата отговорност за правната й активност се носи от централата в София. Аз желаех да вземам участие точно в това. "

А по какъв начин съвместява правото и спорта с персоналния живот?

Антон споделя, че правото е съществена тематика и у дома - брачната половинка му също е правист. Двамата са дружно от 11 години и имат двама сина - огромният e в първи клас, а дребният към този момент прави своите първи стъпки. Малкото време, което в последно време му остава за спорт, Антон прекарва с огромния си наследник, с който тичат, карат колела, плуват или посещават залата за спортно катерене. С неспокойствие чака и дребният да се включи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР