Областният управител Захари Сираков символично предаде правото на управление и

...
Областният управител Захари Сираков символично предаде правото на управление и
Коментари Харесай

Областният управител Захари Сираков предаде правото на управление и стопанисване върху ГКПП „Рудозем-Ксанти“ и подходния път на АПИ и Агенция „Митници“

Областният шеф Захари Сираков алегорично съобщи правото на ръководство и стопанисване върху Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ и подходния път към него на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Агенция „ Митници “. Той изрече благодарности към всички свои прародители, сътрудниците по плана, строителите, локални, районни и национални институции, които са оказвали подпомагане по време на другите стадии на координиране и осъществяване на обекта. Сираков пожела скоро пунктът да бъде отворен за прекосяване, с което да се сбъдне още една фантазия на всички родопчани – за по-удобен и директен достъп към Беломорието.

Представителите от Агенция „ Митници “ високо оцениха построените уреди и споделиха, че това е най-хубавият граничен пункт, строен в България все още. Недялко Славов, през чийто мандат се извърши цялостната работа по залагане на плана, поемането на отговорността от страна на Областна администрация Смолян за построяването на пункта, първа копка и довеждане докрай на строителните действия, сподели, че Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем-Ксанти “ е образец за последователност във властта. Той благодари на регионалните шефове, заели поста след него, за работата по нужните процедури за завършване уговорките на Областна администрация по плана и предаването на пункта и прилежащата инфраструктура за стопанисване и ръководство на способените институции.

Присъстваха регионалният шеф Захари Сираков, шефът на Търговско дружество Митници Пловдив Мирослав Беляшки, Галина Георгиева – проджект офисър от Съвместния секретариат, Димитрис Ляцис – отговорник за плана от ръководещия орган, инж. Стефан Соколов – представител на консорциума, извършил строително-монтажните действия, заместител регионалните шефове Боян Симеонов и Зарко Маринов, шефът на ОПУ-Смолян инж.Костадинка Миланова, ръководителят на плана инж.Момчил Караиванов и екипът от специалисти от Областна администрация Смолян, регионалните шефове инж.Костадин Капитанов, инж.Димитър Кръстанов, Недялко Славов, Стефан Сабрутев, Емил Хумчев, представители от Търговско дружество Митници Пловдив.

Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рудозем – Ксанти и подходен път ” е реалзиран с финансовата поддръжка на INTERREG V-A „ Гърция-България 2014-2020 ” по план CrossBo, който приключи в края на 2023 година Партньори по плана на Програма за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-А „ Гърция-България 2014-2020г. ”, ос 3-„ Свързаност ” са гръцката пътна организация – „ EGNATIA ODOS ” S.A., Агенция „ Пътна инфраструктура ” и Областна администрация Смолян.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР