Областният управител Маринчо Христов проведе работна среща за обсъждане на

...
Областният управител Маринчо Христов проведе работна среща за обсъждане на
Коментари Харесай

Обсъдиха обхвата на децата и учениците от Община Твърдица

Областният шеф Маринчо Христов организира работна среща за разискване на характерни за община Твърдица проблеми за понижаване % на отпаднали от просветителната система деца и възпитаници. Срещата се състоя вОбластна администрация Сливен, с присъединяване на кмета на Община Твърдица Мария Гвоздейкова – Златева, началника на Регионално ръководство на образованието – Сливен Кристиана Добрева – Станкова и Дина Димитрова - старши специалист по предучилищно обучение в Регионално ръководство на образованието – Сливен.

В рамките на срещата бяха разисквани проблеми, свързани с обгръщане и попречване на отпадането от просветителната система на децата и учениците в община Твърдица, ранните бракове и раждания, компликациите при намиране на педагогичен и други експерти, задържането и включването на децата в детска градина от най-ранна възраст, мотивирането на хората по отношение на значимостта на образованието, опазване на просветителните институции в дребните обитаеми места.

Дискутирани бяха вероятните ограничения за справяне с проблемите в тази тенденция, както и бъдещото взаимоотношение сред институциите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР