Областният информационен център във Варна проведе среща с преподаватели и

...
Областният информационен център във Варна проведе среща с преподаватели и
Коментари Харесай

ОИЦ - Варна запозна студенти с важна система за еврофондовете

Областният информативен център във Варна организира среща с преподаватели и със студенти от магистърска стратегия " Трансфер на технологии и нововъведения във фармацията “ към Факултета по фармация в Медицинския университет в морската столица, дисциплинираност " Управление на планове и районни политики “.

По време на събитието ОИЦ - Варна показа функционалностите на Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България – ИСУН 2020. Младежите бяха осведомени с трите модула на ИСУН 2020, с метода на подаване и оценка на планови оферти, както и с опциите за добиване на разнообразни данни от системата. На присъстващите бе показано на практика по какъв начин се работи с нея, какво съставляват формулярът за кандидатстване и стадиите на неговото попълване. Гостите научиха кои са най-честите пропуски и неточности, които позволяват претендентите за безплатна финансова помощ.

В рамките на срещата студентите и преподавателите им разгледаха наличието на Единния информативен портал на Европейските фондове Eufunds.bg. Бяха разисквани Индикативните годишни работни стратегии за тази година, отворени за кандидатстване процедури, както и ролята на Местните инициативни групи, които улесняват достъпа до европейски средства. Участниците в събитието дискутираха опциите за работа по планове в разнообразни сфери, както и усложненията, които срещат бенефициентите при тяхното осъществяване.

Младите хора научиха кои са дейностите и услугите, които дава ОИЦ - Варна, какви са спецификите на работа, ролята му в сформирането на партньорства сред бенефициенти от друг вид и отразяването на положителни практики. Всички присъстващи получиха рекламни и авторски материали на центъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР