Обичате ли пържена риба? Сърцето ви със сигурност не я

...
Обичате ли пържена риба? Сърцето ви със сигурност не я
Коментари Харесай

Сърцето не обича пържена риба

Обичате ли пържена риба? Сърцето ви сигурно не я обича. Много е значим методът на подготвяне на рибата най-много за увеличение на изгодите от морския подарък за стимулиране здравето на сърцето.

Жените, които рядко или в никакъв случай не употребяват риба имат с 30 % по-висок риск от развиване на сърдечна непълнота от тези, които ядат 4 или повече порции на седмица. Но! За да не попаднете в рисковата група би трябвало да консумирате рибата печена във фурна или приготвена на огън или скара.

Храненето единствено с 1 порция пържена риба седмично е обвързвано с 48% по-висок риск от сърдечна непълнота.

Важно е да се концентрират върху здравословния метод на хранене и подготвяне на морските блага. Консумацията на риба с мрачно месо като сьомга, скумрия и лефер, се свързва с по-малък риск от сърдечна непълнота, спрямо риба звук или бяла риба като тресчица и морски език.

Рибите с мрачно месо могат да бъдат изключително потребни за здравето на сърцето, заради високото си наличие на омега-3 мастни киселини. Смята се, че спомагат за намаление на риска от сърдечно заболяване, като понижават възпалението, кръвното налягане и увреждането на кафези.

Атлантическата сьомга пък съдържа към 3-6 пъти повече омега-3 мастни киселини, в сравнение с риба тресчица или морски език.

Всичко това би трябвало да ви наведе на мисълта, че постоянната консумация на риба като част от уравновесения хранителен режим, е в изгода за положителното ви здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР