Обичам да опитвам нови рецепти и за щастие живеем във

...
Обичам да опитвам нови рецепти и за щастие живеем във
Коментари Харесай

Вълшебни ПЪЛНЕНИ МЕКИЦИ – децата дежурят пред тигана, нямат търпение да отхапят! Голяма вкусотия:

Обичам да пробвам нови предписания и за благополучие живеем във време, в което постоянно са налични такива, с помощта на интернет. Понякога са сполучливи, а от време на време не се получават тъкмо по този начин, както сме си ги представяли. Когато намерите страхотна рецепта като тази, запазете я и я запишете, тъй като е същинско украшение в морето от предписания.

Открих я преди време и оттогава уикенд не минава без да подготвя неповторимите Пълнени мекици. Всички вкъщи ги обожават – може да ги напълните с каквото имате на разположение, само че ние най ги харесваме със сирене или кашкавал. Ето какво ви би трябвало:

Уникални пълнени мекици

Продукти: 

200 мл топло прясно мляко

1 дребна чаена лъжичка захар

1 дребна чаена лъжичка суха квас (1/2 отново. или 5 гр.)

1 дребна чаена лъжичка сол

330-400 гр. брашно (добавете последователно и може да варира)

20 мл олио

Плънка:

300 г настърган кашкавал и 1 яйце

Приготвяне:

В дълбока купа се поставят 200 мл хладко/топло прясно мляко, прибавят се дребна лъжичка захар и дребна лъжичка суха квас. Разбъркайте добре, с цел да се разтворят съставките. След това прибавете една чаена лъжичка сол и започнете последователно да добавяте брашното.

 тесто мекици

В истинската рецепта пишеше, че са нужни 400 гр. брашно, само че най-често се получава сносно и с 350 гр. брашно, което значи, че доста зависи от самото брашно. В началото се разбърква с лъжица, а когато се сгъсти се прибавят 20 мл олио и продължава да се меси на ръка.

Трябва да се получи не доста меко тесто, не доста твърдо, би трябвало да е безпрепятствено, еластично, приблизително меко. Покрийте със стреч фолио и оставете да втаса на топло място за към половин час или до момента в който удвои размера си. През това време пригответе пълнежа:

 плънка мекици

ЗА ПЛЪНКАТА: В дълбока купа се настъргва на ситно 300 г кашкавал, прибавя се едно яйце и се разбърква добре. Втасалото тесто се разстила върху работен плот, който не би трябвало да се набрашнява и тестото не би трябвало да се меси.

 втасало тесто

 части тесто

Веднага го разделете на две, като всяка половина оформете на руло и го разделете на шест почти равни елементи. Всяка част оформете на топка, тъй че да се получат общо 12 топки. Покрийте ги с плик и ги оставете да починат 10 минути.

 топки тесто

След това вземете една топка и постепенно с пръсти я разточете на тънка кора колкото междинна паница (не ви би трябвало точилка, тестото е еластично), след което сложете плънка в средата. Затворете ги, притиснете с пръсти, с цел да залепнат страните и леко изравнете горната част, с цел да извършите лодка.

 тесто с плънка

 оформяне мекици

Повторете процедурата с всички топки тесто, а завършените „ лодки “ покрийте с плик или фолио и оставете да втасат към 10 минути. След това вземете едната и с намаслени пръсти (потопете пръстите си в олио) ги притиснете още повече от горната страна, с цел да станат още по-тънки и плънката вътре да се разпредели отмерено.

 лодки от тесто

В необятен тиган с незалепващо покритие загрейте малко олио на умерена температура, след което пуснете вътре мекиците две по две (зависи какъв брой ви побира тигана) и ги запържете по няколко минути от двете страни, до момента в който станат хубави. покафеняват.

 пълнени мекици в тигана

 мекици с плънка

Регулирайте температурата, тя би трябвало да е умерена. Подредете изпържените мекици върху хартиена салфетка и ги сервирайте горещи.

 мекици с кашкавал

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР