Обещано и изпълнено! Това заявиха лидерите на ДПС и ГЕРБ

...
Обещано и изпълнено! Това заявиха лидерите на ДПС и ГЕРБ
Коментари Харесай

Пеевски и Борисов към миньорите: Обещано и изпълнено!

Обещано и изпълнено! Това обявиха водачите на Движение за права и свободи и ГЕРБ Делян Пеевски и Бойко Борисов по време на среща с представители на миньорите и синдикатите и министъра на енергетиката.

Днес в Народното събрание с гласовете на депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи гарантирахме непрекъснатата работа на миньори и енергетици в Маришкия басейн.

 

 Среща миньори 2

Миньорите желаеха и гаранция, че средствата, отпуснати през днешния ден, ще бъдат употребявани по предопределение. От страна на парламентарните групи на ГЕРБ и Движение за права и свободи поехме безапелационен ангажимент и ще пожелаваме непрестанно информация за развиването на процеса от министъра на енергетиката и от управлението на мините.

 

 Среща миньори 3

 

Депутатите задължиха държавното управление да отпуска годишно 250 млн. лева до 2028 година в това число за рекултивация на терени на държавните " Мини Марица изток ". Вносители са депутати от ГЕРБ, а по предложение на Движение за права и свободи беше поправен размерът на заплащанията и срокът. 

 

Гласуването се организира на фона на миньорските митинги пред Народното събрание, Министерски съвет и Президентството, в които вземат участие и енергетици освен от Маришкия басейн. Представители на протестиращите бяха позволени в пленарната зала да следят дебатите.

Вместо първичното предложение сумата на година да бъде 200 млн. лева, тя набъбна до 250 млн. годишно, само че за 4 години напред, а не за 5, какъвто беше първичният проект. От ПП-ДБ не поддържаха помощта за " Мариците " и се въздържаха. Всички останали парламентарни групи утвърдиха средствата.

Енергетиците се подвигнаха на митинга в столицата, проведени от КНСБ, поради това, че създаваният от тях ток в ТЕЦ-овете на Маришкия басейн е прекалено оскъпен, поради квотите за въглеродни излъчвания, и не може да бъде продаден без загуби на борсата. Работниците се притесняват, че това ще докара до затвярането на " Мариците " и ще останат без работа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР