Нямаме политическа насоченост, конституираме се, за да влезем в диалог

...
Нямаме политическа насоченост, конституираме се, за да влезем в диалог
Коментари Харесай

Нямаме никакви политически амбиции, обяви театрален режисьор от Движение Култура

Нямаме политическа устременост, конституираме се, с цел да влезем в разговор с ръководещите, без работещ парламент и държавно управление няма по какъв начин да бъдат чути и признати нашите оферти във връзка с културните промени. Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria театралният режисьор Лилия Абаджиева, която е един от създателите на новото Движение „ Култура “, което бе показано публично в понеделник. То провежда на 16 март, четвъртък от 14 ч. Пред постройката на Министерството на културата шествие с искане за оставката на шефа на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ – Васил Василев, както и недопускане на политическа интервенция в работата на културните институции като цяло, уточни Абаджиева.„ Идеята, която ни сплотява, е желанието да спрем процесите на разпад в културния бранш, не сме съгласни с девалвацията на нравствената система, освен във връзка с културата, а и в обществото ни “, уточни режисьорът.

По думите на Абаджиева новото придвижване няма за цел да изправя „ артисти против артисти, а да „ можем да участваме в процесите на решение, които стоят пред нас – национална тактика за просвета в посока на нейното развиване, както и да се сътвори закон за театралните изкуства “.

Според нея тревожното в цялата обстановка към Народния спектакъл са обществените нападки, обидите и грозните подиуми. „ Не си припомням подобен културен институт да е подложен в сходна обстановка, дълбоки са аргументите, с цел да се стигне до този разпад “, сподели Абаджиева, като акцентира, че „ не бихме желали по никакъв метод да има шефове на културни институти, които да са свързани с политически партии “.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР