Няма силен и слаб медикамент за съня. Правилното решение за

...
Няма силен и слаб медикамент за съня. Правилното решение за
Коментари Харесай

Невролог: Движението през деня и два часа без храна преди лягане са условията за здрав сън

" Няма мощен и слаб медикамент за съня. Правилното решение за съня действа върху биохимията. Безсънието е признак, не е болест. Има диагнози, които по принцип вървят с нарушен сън . Докато тях не ги оправите, няма да се върне сънят “. Така неврологът доктор Нейко Нейков разяснява проблемите със заспиването и като цяло със съня.

По думите му нощният сън е неповторим и дневният не може да даде всички негови характерни дейности.

Неврологът даде и рекомендации: „ Два часа преди сън не би трябвало да се употребява храна. Иначе може да се стигне до сънно нарушаване. Трябва да се извършват действия преди сън, които са неангажиращи - миене на чинии, простиране на пране, което не изисква интелектуален капацитет. Това са механични дейности, които имат явен, дефиниран край. Ставаме, измиваме чиниите, след това лягаме и заспиваме “.

По думите на доктор Нейков в случай че половин час не можем да заспим и се въртим в леглото, то е по-добре точно тези неангажиращи дейности да правим, в сравнение с да четем нещо забавно или да вземем мобилния си телефон. „ Смарт устройствата, които работят на правилото на синята светлина не са за препоръчване преди лягане. Телевизорът също не е алтернатива. Мястото за сън би трябвало да е за сън и за обич. За страдание актуалният метод на живот от време на време слива спалното помещение с дейното. Т емпературата би трябвало да е с 1-2 градуса под тази на която живеем в другите стаи. Жълто-оранжевият свят е най-поносимият за спалня ", добави докторът .

И най-важното - придвижване денем! „ Застоялият метод на живот е огромен проблем, мускулната ни система ни е държала 10 часа на едно място, от кое място да пристигна умората “, изясни доктор Нейков.

Вижте още във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР