Няма по-добър и верен приятел у дома в дните на

...
Няма по-добър и верен приятел у дома в дните на
Коментари Харесай

Знаци,че не си добър стопанин за котката си

Няма по-добър и правилен другар вкъщи в дните на по-дълго заседяване у дома. Повечето пухкави домашни любимци обичат усамотението за несъмнено време в някое тяхно кътче на дома, само че това не значи, че са антисоциални същества.

Както останалите питомци от животинското царство, котаците обичат да имат връзка със стопаните си, да получават внимание и умствена и физическа стимулация.

Писаните, които са лишени от тези значими свои потребности трансформират държанието си, стават нервни и отегчени, по-агресивни и даже се разболяват. Всеки добър собственик на котка би трябвало да дава на своя домакински любим нужните му дози обич и внимание. Това е потребност на всеки жив организъм.

Всеки собственик на котка може самичък да разбере дали е задоволително добър и виновен към своя питомец, изследвайки признаците в държанието на своя мъркащ другар. Сигналите, че котката не се усеща добре са ясно забележими.

Лош собственик сте, в случай че котката преяжда

Ако котката яде по-често от нормално и се застоява към храната, а очевидно не е гладна, това може да е знак, че търси занятие, което да прогони скуката.

 Котката преяжда

Това постоянно води до затлъстяване на котките и оттова до развиване на редица болести. Внимателното следене на порциите храна и обособяване на повече внимание на пухкавия ни другар у дома взема решение елементарно казуса.

Котката мяука обезпокоително непрекъснато

Прекомерното мяукане на котката нощем или при овакантяване на дома, нормално е явен сигнал, че котката скучае, нуждае се от внимание и повече време с нея.

Котката драска по мебелите

Това е котешкият метод да се каже на индивида, че физическата и умствената стимулация денем не му доближава. Драскането по мебелите е израз на скуката и желанието да се притегли вниманието на притежателя. Показва както маркиране на територия, по този начин и безпокойствие.

 Котката драска по мебелите

Котката е прекомерно заета с козината си

Прекомерната грижа за козината на котката, което е рутинно деяние при котките кардинално, само че изразяващо се в хапане, издърпване на козината демонстрира, че котката е отегчена и се пробва да си откри занятие. Това обаче може да провокира неспокойствие и е сигнал за наближаващ или към този момент разполагаем стрес при домашния питомец.

Добрият собственик на котка не следи такива прояви при своя любим, тъй като виновното му отношение не позволява поява на дискомфорт при котката.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР