Няма да вкарваме дерогация, докато не стане ясно дали “Лукойл

...
Няма да вкарваме дерогация, докато не стане ясно дали “Лукойл
Коментари Харесай

Борисов: Няма да вкарваме дерогация, докато “Лукойл” не си платят данъците в срок

" Няма да вкарваме дерогация, до момента в който не стане ясно дали “Лукойл България ” ще си заплати налозите ". Това сподели пред публицисти в Стара Загора водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Не разбирам експанзията, в случай че не си платят налозите в открития период, ще има дерогация, разяснява той, оповестява Българска телеграфна агенция.

Борисов разяснява, че по време на среща на парламентарните групи от ръководещото болшинство представителите са се се споразумели по няколко тематики. “Относно газа се разбрахме, че митниците би трябвало да събират парите и те да ги търсят, а не " Булгартрансгаз ", с цел да не го банкрутираме, в случай че някой не заплати. Разбрахме се още монополът над 90 и няколко % на складовата база за горива на “Лукойл ” да бъде възложен и на други компании, които внасят в България горива, т.е. монополът да отпадне. Относно дерогацията се разбрахме, когато имаме общо решение, да я внесем. " По думите на Борисов министър председателят акад. Николай Денков е уверил, че от рафинерията са поели ангажимент да платят насъбраните отговорности.

Разбрахме се в петък да преодолеем ветото на президента Румен Радев, сподели още Бойко Борисов във връзка изключителното съвещание на Народното събрание, на което ще бъде прегледано ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката. “Сега разбирам, че отново аз съм отговорен за нещо и си върша избирателен пиар. Ако не дойдат, ветото ще бъде отсрочено за различен ден, тъй като ми се вижда озадачаващо да не разгледаме ветото на президента, обвързвано с промени в енергетиката, които ние сме предложили ”, сподели Борисов. По думите му отхвърлянето на ветото ще е " общ триумф ".

„ Разбрахме се за Митниците, за „ Булгартрансгаз “, за горивата и складовете. Казват, че било избирателен пиар. Кое ги уплаши, кое смятат, че би навредило на имиджа им предизборно ”, попита той.

Когато прекратиха доставката на съветски газ, ние ги подкрепихме и платихме доста скъпо, хранилищата ни са цялостни със скъпа газ. Подкрепихме ги, тъй като беше в унисон с експанзията на Русия в Украйна, сподели водачът на ГЕРБ. Той акцентира, че не може да разбере на какво се дължат “агресията и страха ” за “Лукойл ”. Борисов уточни още, че рафинерията постоянно ще я има.

Той подсети, чеспоразумениетос протестиращите енергетици и миньори беше подписано с големи старания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР