Някои учители в училищата вече използват базиран на ChatGPT инструмент

...
Някои учители в училищата вече използват базиран на ChatGPT инструмент
Коментари Харесай

Нов базиран на ChatGPT инструмент помага на учителите да проверяват домашните

Някои учители в учебните заведения към този момент употребяват основан на ChatGPT инструмент за оценяване, който се назовава Writable. Този инструмент е предопределен да рационализира процеса на оценяване и предлага на учителите опция да спестят време. Така да вземем за пример Writable дава опция на учителите да изпращат есетата на учениците до ChatGPT за разбор. Отзивите, генерирани от изкуствения разсъдък, се изпращат на учителя за обзор и по-късно се споделят с учениците. Writable може също по този начин да основава проекти на уроците. Идеята е, че ИИ ще поеме рутинните задания, а учителят ще може да отделя повече време за креативна работа и директно взаимоотношение с учениците.

Writable беше добита предишното лято от Houghton Mifflin Harcourt. В своя уеб уебсайт услугата дава обещание да усъвършенства успеваемостта на противоположната връзка с учениците. Платформата разрешава на учителите да акцентират съответните сфери за усъвършенстване посредством мнения, ориентирани към избрани аспекти на работата. Както и да икономисват време за оценяване посредством черновите оценки, основани от изкуствен интелект.

Writable може също по този начин да помогне на учителя да създаде образователната стратегия. Така да вземем за пример AI може да се употребява за сформиране на образователни модули, основани на всеки разказ. За основаване на есета, задания от няколко глави, въпроси с избор сред няколко отговора. Като за всички се оферират и отговорите.

Използването на ИИ за оценяване може да има дефекти. Някои учители могат да спрат да дават подробна персонализирана противоположна връзка, избирайки по-лесен метод. Постоянното позоваване на ИИ може да накара учителите да престанат да бъдат толкоз добре осведомени с тематиката, която преподават. Използването на основани в облака AI принадлежности поражда опасения за неприкосновеността на персоналния живот както за учителите, по този начин и за учениците. И най-после, системите за ИИ като ChatGPT не са съвършени и могат да позволен неточности, като изтълкуват погрешно работата на учениците или дават неточна информация при планирането на уроците.

В същото време инструментите за оценяване с ИИ като Writable могат да освободят скъпото време на учителите, като им разрешат да се съсредоточат върху по-креативни образователни действия, а не върху рутинни задания. Writable се разпространява като метод за овластяване на учителите, като ги прави по-гъвкави и им дава повече време за директно взаимоотношение с учениците, а също и за персонализирано образование.

На фона на тези полемики измежду родителите се появиха разногласия по отношение на потреблението на изкуствен интелект за оценяване на напредъка на учениците. Writable не е единственият инструмент за оценяване, основан на изкуствен интелект, който се предлага на пазара. Съществуват също Crowdmark, Gradescope и EssayGrader.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР