Нужни са промени в законодателството, за да може да бъде

...
Нужни са промени в законодателството, за да може да бъде
Коментари Харесай

50-годишен мъж с увреждания остана без настойник и роднини, за него се грижи съседката му

Нужни са промени в законодателството, с цел да може да бъде оказана бърза и ефикасна поддръжка на човек с увреждания, останал без аставник и родственици.

Това съобщи за Българска телеграфна агенция заместник-кметът на община Плевен Стефан Милев, помолен да разяснява проблем от плевенското село Брестовец. За случая с 50-годишен мъж с увреждане от това село през днешния ден заяви Светослав Доков - общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация. Настойникът на нуждаещия се човек умрял на 29 май т.г. Тъй като мъжът нямал живи родственици, кметът на Брестовец уведомил обществените служби и община Плевен. Съседка - 55-годишната Иванка, по своя воля поела грижите за индивида като видяла безизходицата му, сподели Доков. От гибелта на настойника до през днешния ден тя се грижи за мъжа с увреждане, а решение на проблема още не е открито от управляващите, разяснява той.

Заместник-кметът на Плевен Стефан Милев посочи, че търсят решение на проблема взаимно с Дирекцията за обществено подкрепяне. За страдание законодателството не е работещо при този случай, в който е умрял аставник на човек с увреждане, а нуждаещият се няма живи родственици, разяснява Милев. Според съществуващите разпореждания кметът на Плевен би трябвало да дефинира нов аставник - чиновник от администрацията, да поеме грижите безплатно, което е невероятно, добави той. Заместник-кметът акцентира, че са се съветвали с Прокуратурата и са потърсили подпомагане от Дирекцията за обществено подкрепяне.

От общественото ведомство обявиха за Българска телеграфна агенция, че към този момент са подготвили документите на мъжа от Брестовец и подсигуряват, че той да бъде признат в обществен дом в Айтос до седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР