Новосъздадена фирма е получила близо 13 хил. лв. за пътуване

...
Новосъздадена фирма е получила близо 13 хил. лв. за пътуване
Коментари Харесай

Как фирма получи 13 бона за неосъществена делегация до Того

Новосъздадена компания е получила близо 13 хиляди лева за пътешестване на българска делегация до Република Того в мандата на служебното държавно управление. Това излиза наяве от отговор на министъра на защитата Красимир Каракачанов до депутати, съобщи Офнюз.

От изнесената информация излиза наяве, че в мандата на служебния кабинет е било квалифицирано пътешестване на делегация, което обаче не е осъществено заради промяната на властта. Сключеният контракт е с компания " Таргет ТТИ - Оборотна помпена станция " ЕООД, която е записана единствено месец преди да бъде осъществено плануваното пътешестване.

Обикновено визитите на български публични лица зад граница се реализират от дирекциите за протокол и връзки с обществеността. В този случай обаче активността е преотстъпена на частна компания и явно без оповестяването на социална поръчка, защото желаната сума не влиза в обсега на Закона за публичните поръчки.

От отговора на Каракачанов излиза наяве също, че " Таргет ТТИ - Оборотна помпена станция " ЕООД е подписала с военното министерство контракт, съгласно който е имала отговорностите да създаде стратегия за формалното посещаване в Того и логистичен проект на визитата, както и да спомага за издаването на визи. А също по този начин и: изпращане на писма, имейли, запитвания и други публични документи по отношение на формалното мероприятие; Проучване, избиране и запазване на самолетни билети, хотели, зали и друга материална база и основаването на условия за ефикасното осъществяване на формалното посещаване.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР