Новият завод на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще

...
Новият завод на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще
Коментари Харесай

Как властта напомпа нов завод на Домусчиеви до еврохъб за Covid-ваксини

Новият цех на братя Домусчиеви в Разград до месеци ще стартира производството на милиони дози ваксини против Covid-19, с които ще бъдат избавени милиони животи, а Европа ще си отдъхне ". Тази вест обиколи медиите в събота, когато при нормалната си обиколка с джипката министър председателят Бойко Борисов се отби в новостроящия се цех на " Биовет " в Разград.

Новината провокира изненада и изненада даже измежду представители на здравните управляващи у нас. На идващия ден обаче бе подета и доразвита от здравния министър Костадин Ангелов, който я издигна до част от европейския проект за отговор при рецесии и я разсрочи за неопределеното бъдеще.

Какви са известните обстоятелства в резюме:

Биовет " построява нов цех за имуногенни фармацевтични артикули, който в началото е разгласен като цех за ветеринарни ваксини. Към днешна дата обаче управлението на завода споделя, че когато бъде пуснат, той ще може да създава и ветеринарни, и хуманни ваксини и не би имал проблем да прави ваксини против Covid-19.

Заводът към момента не е приключен и няма позволение за произвеждане . Прогнозите са до няколко месеца да приключат строително-монтажните работи и чак по-късно да стартира и дълга и комплицирана процедура по лицензиране, за която обаче министър председателят Бойко Борисов е заречен рамо от регулаторните органи. По оценки на специалисти процедурите биха лишили от 1 до 2 година За да стартира да създава човешки ваксини (не единствено за Covid-19) заводът би трябвало да работи по непознат патент, т.е. да създава към този момент подготвени разработки на други производители. За задачата би трябвало да има договореност с непознат производител на ваксини, което е обвързвано с спомагателни инспекции дали индустриалните мощности дават отговор на условията на притежателя на разрешението за употреба
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР