Новият шампион в немската Бундеслига Байер Леверкузен продължава да бъде

...
Новият шампион в немската Бундеслига Байер Леверкузен продължава да бъде
Коментари Харесай

Късен гол срещу Дортмунд остави Байер Леверкузен непобеден през сезона, Щутгарт се провали като гост на Вердер

Новият първенец в немската Бундеслига Байер Леверкузен продължава да бъде без загуба във всички шампионати през сегашния сезон, завършвайки 1:1 при визитата си на Борусия Дортмунд в среща от 30-ия кръг на шампионата.

Двубоят на " Сигнал Идуна Парк " бе първи за момчетата на Шаби Алонсо, откакто те публично си подсигуряваха " Сребърната саратиела " преди седмица, само че в последна сметка гостуването можеше и да приключи с проваляне за " аспирините ".

Основната причина за това бе попадението на Никлас Фюлкруг в 81-ата минута, което даде задатък на Дортмунд малко преди края на постоянното време.

Дълбоко в продължението на срещата обаче центриране от ъглов удар на Флориан Вирц стигна до Йосип Станишич и той с глава осъществя за 1:1, като след гола камерите даже уловиха по какъв начин наставника Шаби Алонсо се отиде да чества със своите играчи, макар че на процедура този резултат не от огромно значение за Байер.

След равенството Леверкузен остава неосъществим на върха с 80 точки, до момента в който Борусия Дортмунд продължава да бъде на петото място с 57 пункта.



Междувременно тимът на Щутгарт позволи неточност в разногласието си с Байерн Мюнхен за втората позиция в крайното нареждане, губейки с 1:2 при визитата си на Вердер Бремен.

Две попадения на Марвин Дукш осигуриха стабилен задатък на " бременските музиканти " до 49-ата минута, а до края гостите съумяха да върнат единствено един гол посредством Денис Ундав.

По този метод " швабите " са трети в подреждането с 63 точки, на три зад Байерн Мюнхен, а Вердер е на 11-ата позиция с 34 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР