Новият филм на режисьора Иван Владимиров - Чума, излиза по

...
Новият филм на режисьора Иван Владимиров - Чума, излиза по
Коментари Харесай

Евелина Бибова и първата й роля в киното

Новият филм на режисьора Иван Владимиров - " Чума ", излиза по екраните у нас на 19 януари. Сценарият, както ДУМА писа, е на проф. Боян Биолчев и е въодушевен от описа на Йордан Йовков " През чумавото ". Наред с философските послания във кино лентата, любовта, в другите й измерения, има водеща роля на фона на чумата в домовете и душите на хората. Изправя и двама млади пред големи провокации, немислими за актуалните им връстници. В облиците на влюбените годеници Елица и Йоно се превъплъщават дебютантите Евелина Бибова и Матей Мичев.

Евелина е красиво, нежно и лъчезарно момиче, което тази година ще бъде абитуриентка. Никой от фамилията й не е обвързван с актьорската специалност, само че родителите й постоянно са я подкрепяли в артистичните й ползи и изяви. Сестра й, която е по-голяма и към този момент има семейство, се е посветила на музиката, а брат й продължава образованието си в Националната спортна академия.
Не знам по какъв начин се случи при мен... Като едно дете, възхищаващо се на филмите, гледах видео на обичана актриса - Дейзи Ридли, в което споделя по какъв начин се приготвя за ролята на Рей в " Междузвездни войни ". Тогава си дадох сметка, че киното е не просто да застанеш пред камерата и да играеш, а изисква доста сериозна предварителна работа. И по този начин се влюбих в актьорската специалност, споделя Евелина.
Един ден попада на обява във фейсбук за кастинг за попълване на класа на Башар Рахал. И по този начин - към този момент четири години посещава актьорската школа на Башар Рахал и Зафир Раджаб. Наученото при тях й е дало добра основа, с цел да съумее да се превъплъти в ролята на Елица, а да се почувства по-уверена на снимачната площадка са й помогнали насоките от режисьора Иван Владимиров, както и Свежен Младенов, който във кино лентата е неин свекър, и Людмила Сланева - в ролята на нейната майка. Със Свежен Младенов имах най-вече снимачни дни, от него научих по какъв начин самият той е навлязъл в актьорската специалност, споделя Евелина. А с Людмила Сланева се оказа, че имаме общи ползи, почувствах духовна връзка с нея и доста се сближихме. Колегиалното отношение на всички артисти към Евелина и Матей им помогнало да дадат най-хубавото от себе си в построяването на облиците.
Навлизайки в актьорското майсторство, Евелина осъзнава, че физическата подготовка е извънредно значима за един артист - учи на дисциплинираност, на надзор над тялото, както и на спортен хъс. Във кино лентата има много подиуми с присъединяване на коне и с помощта на опита си в спорта - тя в художествената гимнастика, Матей - в карате, се оправят сполучливо.
Снимките на " Чума " се състояха през лятото на 2022 година, към края на пандемията от КОВИД-19. Когато ми пратиха сюжета, въобще не направих връзка с епидемията, макар че ме взеха за ролята тъкмо откакто минаха всички ограничаващи ограничения, напомня си Евелина. Докато някой не й споделя: " Виж по какъв начин сюжетът се връзва с днешното време и какъв брой е настоящ! " Това доста ми оказа помощ да си показва какъв брой тежко им е било на хората преди епохи, когато при чумните пандемии умират хиляди. Когато не е имало медикаменти за доста заболявания и са разчитали единствено на Божията воля, споделя Евелина.
Наскоро младата актриса завърши присъединяване си в фотосите на сериала " Тревожност " с режисьор Илиян Джевелеков, взаимна продукция на Българска национална телевизия и " Мирамар филм ". Почувствах ролята си в сериала като по-трудна от тази на Елица, въпреки и епизодична, тъй като съм доста друга от героинята, а Елица е по-близка до моята същина, споделя Евелина. В този сериал би трябвало да стигнеш до прекаленост, до дълбините на възприятията на хората, чиито истории се описват, и нещата, които претърпяват, в действителност са доста тежки. Въпреки че имах единствено два дни фотоси, те бяха с дълги подиуми и прочувствено се изтощих, беше доста напрягаща роля, само че съм признателна, обичам тази работа. Евелина би желала да се развива паралелно в театъра и в киното.
След няколко месеца й предстоят кандидатстудентски изпити в НАТФИЗ. Подготовката за тях е доста дълга, а след това артистът се усъвършенства цялостен живот. Школата ми даде доста и продължава да ми дава, учи ни най-много да сме хора, да работим в екип. Тя е място, където се събират будни девойки и момчета, които мечтаят за по-добро бъдеще, интересуват се от просвета и от нейното опазване. Важно е да си мислещ артист, да анализираш, да си задаваш въпросите: какво върша, къде съм, за какво го върша? Някои хора играят по нюх и им се получава, само че има функции, за които се изисква съсредоточеност и знание на всичко, което може да се свързва с тях - книги, филми... Като цяло изкуството е доста значимо за един артист, уверена е младата актриса.
Евелина приключва гимназия с британски и испански език. Трудно намира свободно време, само че й е прелестно да излиза на дълги разходки със своето куче, обича природата - " като отида в планината, разбирам доста неща за себе си, тъй като се отронвам от всички отговорности, оставам сама и мога да обмислям на всевъзможни тематики ".
В бъдеще Евелина счита да се насочи и към основаването на музика, желае да се научи да свири на китара. Вярва, че музиката развива въображението и дава опция да покажеш по-цялостно себе си, своята персонална история - посредством текстовете, мелодиите, гласа.
Пропуските в грамотността и образоваността съгласно младата актриса се дължат на обществото, в което живеем, и на технологиите, от които сме станали извънредно подвластни. Въпреки че съм в XII клас, аз съм от последните деца, които не израснахме с телефон в ръцете. В момента рядко има урок, в който не се употребява мултимедия, и в съвсем всяка специалност се изисква да си медийно образован. Това е хубаво до някаква степен, само че лимитира въображението, което те прави друг от другите. Трябва да се обкръжаваме с хора, които ни въодушевяват, теглят ни нагоре и ни карат да сме самокритични, счита Евелина.
Много обича да прекарва време с приятелите си - открива у тях неща, които тя не има, както и те - в нея, и по този начин взаимно си оказват помощ. Всеки би трябвало да откри своята среда, в която се усеща удобно и желае да се развива. Не бива да се надяваме на шанс и на това, че в днешно време всичко е допустимо, даже и да нямаш обучение, даже и да не четеш. Илюзия е, че щом имаме интернет, гугъл мап и гугъл преводач, не е нужно да можем да считаме, да знаем език, да сме насочени.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР