Нови сателитни изображения, получени от Sky News, разкриват строителни работи

...
Нови сателитни изображения, получени от Sky News, разкриват строителни работи
Коментари Харесай

Sky News: Сателитни изображения разкриват строителни работи в бивша база на „Вагнер“ в Мали

Нови сателитни изображения, получени от Sky News, разкриват строителни работи в някогашна база на съветската паравоенна група „ Вагнер “ на интернационалното летище “Модибо Кейта “  до столицата на Мали - Бамако. Това съобщи кореспондентът на БНР в Лондон.
 
Изображенията с висока разграничителна дарба оферират първата подробна фотография на този обект след гибелта на водача на " Вагнер " - Евгений Пригожин през август 2023 година.
 
Оттогава организацията бе реформирана, като нейните функционалности бяха поети от съветското министерство на защитата. Съобщава се, че остатъците от групата " Вагнер " в този момент се ръководят като съветския експедиционен корпус.

Смъртта на Пригожин провокира спекулации по отношение на бъдещето на съветското въздействие и военно наличие в Африка, разяснява Sky News.
Години наред " Вагнер " играеше основна роля в поддръжката на другарски режими на целия континент, като в същото време печелеше от контракти за концесии за рандеман на руди и дърводобив.

Сателитните изображения, снимани от " Максар " на 26 февруари, получени от Sky News демонстрират, че съветската страна остава ангажирана с увеличение на наличието си в Мали. Вижда се и достроителство на мястото на някогашната база на " Вагнер " на летище " Водивокейта ".

Има доста повече транспортни средства, в сравнение с преди. През последните месеци в Telegram се разпространяваха разгласи за набиране на личен състав за съветския африкански корпус, рекламиращи високи заплащания, гратис здравно обслужване и работа под управлението на способени командири, посочи Sky News.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР