Нови професии се появиха на пазара на труда в навечерието

...
Нови професии се появиха на пазара на труда в навечерието
Коментари Харесай

Докъде я докарахме: Заведенията по морето търсят БАЛОНЕСИ и НАРГИЛИСТИ

Нови специалности се появиха на пазара на труда в навечерието на летния сезон. С публикация в интернет на китенска дискотека търси с изключение на бармани и сервитьори, и... наргилисти и балонеси.

Наргилистът приготвя, цялостни и пали модерните измежду мнозина наргилета, които се оферират във от ден на ден заведения. Балонесата пък е момичето, която цяла нощ обикаля с паласка на кръста и флакон в ръка, и надува балони с божествен газ, цената на които е сред 10 и 15 лева съгласно политиката на заведението.

Бургаското издание " Флагман " напомня, че през септември предходната година депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за храните, свързани точно с " райския газ ", защото малолетните всеобщо прекаляват с използването им, мислейки, че това е " безвредна дрога ", само че се оказва, че не е тъкмо по този начин. В композиция с алкохол или други опиати, дишането на божествен газ може да докара до трайни увреждания на централната нервна система и парализа.

Условията за новата оповестена работна позиция по морето гласят, че

момичето ще печели по 0,50 лева на всеки продаден балон.

Ако продаде 500 броя, ще се прибере с 250 лева за една вечер, оповестява още изданието.

Мениджърите на дискотеката обезпечават на балонесите и квартира, а с изкараните пари през нощта всеки си покрива разноските за храна и ежедневни потребности. Не са малко случаите, когато балонесата се прибира с доста по-голяма сума с помощта на репликата " нямам да ви върна 5 лева ", написа бургаското издание.

Обикновено на тази позиция се назначават млади красиви девойки.

Работното време стартира след 00 часа, когато клубът се изпълни с клиенти.

За наргилиста изискванията са малко по-различни - той също има обезпечена квартира и осигуровка на 4 часа, само че има твърда отплата от 40 лв. плюс 2 лв. от продажба на квалифицирано от него наргиле на клиентите.

Появата на обявата за двете нови странни " специалности " породи голям брой иронични мнения в интернет. " В последна сметка ще скъсам синджира и отивам да се цаня за балонеса на Китен. ", пошегува се журналистката Полина Паунова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР