Нови камери ще глобяват автоматично при преминаване на червен светофар

...
Нови камери ще глобяват автоматично при преминаване на червен светофар
Коментари Харесай

Камери в София автоматично ще глобяват при минаване на червено

Нови камери ще глобяват автоматизирано при прекосяване на червен светофар в София. 14 такива камери ще бъдат инсталирани на кръстовището " Петте кьошета " и ще засичат метода ит четирите булеварда. Видеозаписът е несъмнено доказателство при обжалване в съда на санкцията, обясни комисар Николай Крушарски, шеф на " Пътна полиция " в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Подготвя се същия прийом скоро да се приложи и на 35 рискови места по Околовръстния път.

Сега при засечено нарушаване с камера дали да го прати на " Пътна полиция ", която да наложи глоба. С новите камери тази процедура се опростява фрапантно. " Информацията ще идва при нас в " Пътна полиция ", ще призовем притежателя на автомобила при нас, с цел да му бъде формиран акт за административно нарушаване и да му бъде издадено наказателно разпореждане ", изясни Крушарски.

За минаване на червен светофар санкцията все още е по общия ред на Закона за административните нарушавания и санкции, като законодателят планува наказания от 100 лв. и лишаване на 10 контролни точки от нарушителя, посочи той.

С новите камери броят на осъдените извършители съществено ще се усили първоначално, а по-късно упованията са водачите да станат по-дисциплинирани, разясниха специалисти по сигурността на придвижването.

на " Пътна полиция " на Столична дирекция на вътрешните работи са предоставени две писма за 300 нарушавания - погрешно придвижване в бус лентата . От тях са изпратени призовки на съответния притежател на автомобила като досега 97 са осъдени, изясни комисар Крушарски наскоро пред Столичния общински съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР