Нова Каховка. Сирените, съобщаващи за ракетна опасност, не спират да

...
Нова Каховка. Сирените, съобщаващи за ракетна опасност, не спират да
Коментари Харесай

ТАСС: Руските власти евакуират населението на Нова Каховка в бомбоубежища заради масиран обстрел с HIMARS

Нова Каховка. Сирените, съобщаващи за ракетна заплаха, не стопират да вият в град Нова Каховка, Херсонска област. В момента е оповестена евакуация на жителите от работните места в бомбоубежища, заяви пред ТАСС Владимир Леонтиев, началник на съветската окупационна Военно-гражданската администрация (ВГА) на региона.

„ Обявиха евакуация от работните места, хората са в града, в бомбоубежища, тъй като сирените не стопират да работят. Вече има повече от 10 ракетни удара за ден “, споделя Леонтиев.

Той добави, че въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обстрелват града с американски реактивни системи за залпов огън HIMARS. Ударите са по гражданска инфраструктура. „ Територията на водноелектрическата централа, околните територии са подложени на непрекъснат обстрел, пострада каналът на шлюза, пътищата, постройките, които се намират на територията на водноелектрическата централа. Много съществено пострада пазарът, където в никакъв случай не е имало бойци. Една от ракетите не е избухнала, попаднала е в двора на жилищна постройка, [изстреляна е от РСЗО] HIMARS, тя е обезвредена от сапьори. Една ракета е блъснала с осколки територията на автошкола “, разясни събеседникът на съветската организация.

Според него образователната година в Нова Каховка ще стартира на 1 септември, макар непрекъснатите обстрели от Въоръжените сили на Украйна. „ Всички образователни заведения, системата от детски градини, четири учебни заведения при всички случаи ще бъдат отворени на 1 септември. Вече сме изцяло подготвени за празника на децата. Има 400 комплекта за първокласници, децата ще се хранят непосредствено от 1 септември. Всичко това ще стане, макар тези закани “, безапелационен е Леонтиев.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР