Нов страховит вид медуза с необичаен червен кръст е открит

...
Нов страховит вид медуза с необичаен червен кръст е открит
Коментари Харесай

Нов зловещ вид медуза с необичаен червен кръст - толкова е рядък, че е виждан само два пъти

Нов застрашителен тип медуза с необикновен червен кръст е открит от учени - и е толкоз необичаен, че е единствено в миналото е бил виждан два пъти.

Експертите споделят, че е с диаметър 10 см с червен стомах, сходен на кръста на Свети Георги, когато е видян от горната страна. Наречен Santjordia pagesi, това е нов тип медуза, която е тип медуза с форма на чадър с понижено стъбълце. За първи път беше очебийно в списанието Zootaxa, където беше изследвано от интернационална група откриватели.

Андре Морандини, професор по зоология в Института по биологични науки (IB-USP) на Университета в Сао Пауло и шеф от Центъра за морска биология (CEBIMar) беше измежду екип от откриватели от Япония, които изучаваха създанието.

Сега наречена Медуза на кръста на Свети Георги, медузата може да се откри единствено в калдерата Сумису на островите Огасавара, южно от Токио. Професор Морандини сподели: „ Видът е доста друг от всички дълбоководни медузи, открити досега. Той е относително дребен, до момента в който други в този...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР