Нов случай на агресия сред ученици. След спор непълнолетни момичета,

...
Нов случай на агресия сред ученици. След спор непълнолетни момичета,
Коментари Харесай

Масовият бой със стрелба в училището в с. Яхиново започнат от момичета

Нов случай на експанзия измежду възпитаници. След спор малолетни девойки, едното от които е от Дупница, а другото - от София, си уговорили среща в двора на учебното заведение в село Яхиново. Пред аудитория, още веднъж от малолетни, двете девойки почнали да се бият. Сцените на принуждение са снимани от десетки очевидци.

На фрагментите се вижда и млад мъж, който държи револвер. По информация на Нова телевизия става въпрос за револвер, който е стрелял с пластмасови сачми.

От прокуратурата оповестиха, че е имало създадени изстрели. Те са били по посока на едно от девойките. То е с контузия, само че положението му не е съществено.

„ Двете девойки не са възпитаници от територията на община Дупница. Едното даже не живее в общината. Разбрали са се да се срещнат в Яхиново. Към момента нямаме друга информация”, съобщи Ценка Стоянова от Комисията по битка с противообществените прояви.

„ Това е невиждан случай за община Дупница. Детската престъпност на територията ѝ, по отношение на общата престъпност, е под 1 процент”, безапелационна бе тя.

Според Стоянова криминогенните фактори, които работят на територията на общината и са причина за осъществяване на закононарушение от малолетни и малолетни лица са същите като тези, които работят на територията на цялата страна.

„ Това са невисок витален стандарт, безработица, неприятни битови условия. Семейната среда също е доста значим фактор. Липсата ѝ или ниския наставнически надзор също е една от аргументите за осъществяване на противообществени прояви и престъпления”.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР