Нов проект за заетост на младежи започна в община Антоново.

...
Нов проект за заетост на младежи започна в община Антоново.
Коментари Харесай

Нов проект за заетост на младежи започва в община Антоново

Нов план за претовареност на младежи стартира в община Антоново. Проектът " Нова опция за младежка претовареност " e финансиран от Оперативна Програма (ОП) " Развитие на човешките запаси ", съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд и Инициативата за младежка претовареност, заяви за Българска телеграфна агенция Милка Иванова - основен специалист в дирекция " Устройство на територията, екология, обучение и планове " в община Антоново.

В плановите действия са включени в разнообразни типове претовареност за 44 младежи на възраст до 29 години. Те са назначени от 12 февруари до 2 юли - един като младши специалист в общинската администрация в града, 11 деловодители и 32 чистач-хигиенисти. Освен в града младежите са наети към кметствата в 13 обитаеми места в общината. Те ще се грижат за хигиената в постройките, като и за озеленяването на парковите зони в селата, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Според написаните по плана действия, младежите ще работят под управлението на 18 ментори. За своя труд наетите ще получават месечно заплащане в размер на една минимална заплата, като осигуровките са за сметка на работодателя, а възнаграждението на менторите е по половин минимална заплата.

Иванова добави, че 44-римата са избрани след авансово изследване и поръчка в Бюрото по труда. По думите на експерта интерес към плановата концепция има, защото безработицата в община Антоново е висока, и включването към претовареност, даже и краткотрайно, е късмет за локалните хора. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР