Нов проект за Стратегия за устойчиво развитие на енергетиката до

...
Нов проект за Стратегия за устойчиво развитие на енергетиката до
Коментари Харесай

Царете на лъжата. Нов проект на Сглобката отново ликвидира светкавично ТЕЦ-овете, очаква се зима на енергийно недоволство

Нов план за Стратегия за стабилно развиване на енергетиката до 2030 година с небосвод до 2050 година с създател Министерство на енергетиката, прави на пух и прахуляк съглашението, което синдикатите на енергетиците и миньорите подписаха в Народното събрание с главните политически сили и държавното управление на 3 октомври и което бе утвърдено с решение на Народното събрание.

Според документа единствено до 2025 година, т.е. единствено за 12 месеца би трябвало да бъдат закрити 600 мегавата въглищни мощности. Това е една доста огромна централа или няколко по-малки.

През 2026 година би трябвало да бъдат премахнати още 300 мегавата, а до 2030 година би трябвало да изчезнат общо 1900 мегавата, това е равно на почти  целия АЕЦ Козлодуй.

Всички приказки, че централите ще работят до 2038 година се оказват следващата нагла и безочлива неистина на Сглобката. Това е крещящо нарушаване на конституцията и правния ред в страната и може да докара да голямо обществено напрежение в навечерието на зимата.

Според осведомени синдикати и служащи са като попарени от сходно безсрамие и са почнали бързо подготовка на митинги, пред които есенното блокиране на автомагистрали щяло да наподобяват като " почтена подготовка ”.

Обмисля се и започването на ефикасни протестни дейности още през зимните месеци, което може да докара страната до енергиен колапс.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР