Носител на наградата „Енергетик на годината“ стана изпълнителният директор на

...
Носител на наградата „Енергетик на годината“ стана изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ стана и „Енергетик на годината“ /снимки/

Носител на премията „ Енергетик на годината “ стана изпълнителният шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ Наско Михов.
По традиция в Деня на енергетика той засади следващото дръвче в Алеята на енергетиците до Спортно-оздравителния комплекс в града.
„ За мен е наслаждение да поздравя през днешния ден с празника на енергетиците. С наслада можем да отбележим, че има с какво да се гордеем – реализирахме всички цели, които си бяхме сложили като сдружение. Продължаваме да отстояваме престижа на АЕЦ „ Козлодуй “ като главен и благонадежден снабдител на електрическа енергия в България. За последната година АЕЦ „ Козлодуй “ има 34.6% дял в електропроизводството в страната. Заслугата е на всички работещи в атомната електроцентрала, на всички енергетици, на всички, които могат да с чест и горделивост да кажат, че са чиновници на АЕЦ. Вярвам, че ще продължим да влагаме нашия опит, сила и професионализъм с цел да бъде атомната електроцентрала и отсега нататък от най-хубавите в света “, сподели в приветствието си носителят на наградата и изпълнителен шеф Наско Михов.
Приветствия сервираха и ръководителят на Агенцията за нуклеарно контролиране Цанко Бачийски, проф. доктор Димитър Тонев – първи зам.-директор на Института за нуклеарни проучвания и нуклеарна енергетика към Българска академия на науките, а от името на синдикалните организации в АЕЦ „ Козлодуй “ Владимир Владимиров разгласи, че са на финала на договарянията с управлението на АЕЦ за повишение на заплатите в сдружението.
На сцената в Ботев парк по-късно бяха връчени и премиите „ Най-добър “ в другите сфери на работа в централата.
Наградата в категория „ Безопасност, сигурност, качество “ взе Георги Конев – шеф отдел „ Управление на околната среда “.
Носител на наградата „ Най-добър “ в категория „ Реакторно съоръжение “ стана Бойко Велков – началник група спомагателно съоръжение.
В категория „ Турбинно съоръжение “ за най-хубав беше определен Светослав Боянов – началник група софтуерно застраховане и надзор.
Призът в категория „ Електрооборудване “ беше присъдена на Валери Тодоров – началник група електрически измервания и тествания.
В категория „ Системи за надзор и ръководство “ статуетката за най-хубав беше връчена на Николай Първанов – началник група системи за ръководство и отбрана.
Най-добър в категорията „ Най-добър оператор на реактор “ наградата получи Светослав Лашков – основен технолог „ Експлоатация “.
Призът в категория „ Най-добър физик “ премията беше връчена на Сребрин Колев – физик.
В Категория „ Най-добър химик “ премията получи Станимир Станчев – началник група водохимични режими.
За най-хубав в категория „ Инженерна и техническа поддръжка “ стана Валентин Илиев – шеф отдел „ Управление на ресурса “.
Освен в тези категории, работещите на АЕЦ избраха и премия в още една категория за 2022 година. Приз беше връчен за най-хубав в „ Строителство и архитектура “, а нейн притежател стана Мария Бутина – основен специалист надзор на строителния развой.
За първи път беше връчена и премия за най-хубав млад експерт, а пръв притежател на статуетката стана Иванина Ангелова – систематичен програмист в бранш „ Системи за надзор и ръководство “.
Специалната премия за групов принос в категория „ Безопасността на първо място “ беше присъдена на екип показал висока просвета на сигурност и това е бранш „ Електроремонтен “, с началник Лорета Калайджиева.
За най-хубав оператор на хидроцентрала е определен Николай Маринов – старши оператор. Наградата беше връчена от Николай Кондуров изпълнителен шеф на ВЕЦ-Козлодуй.
Наградата на „ АЕЦ Козлодуй – Нови мощности “ изпълнителният шеф Любен Маринов връчи на екипа на завод „ Хидротехнически уреди и строителни структури на АЕЦ „ Козлодуй “.
Наградата на Българското нуклеарно сдружение беше връчена от ръководителя му Младен Митев на Емил Тинчев, някогашен чиновник на централата, а в този момент учител в Технически университет – София.
Сдружението на Жените в нуклеарната промишленост връчи две награди. Техни носители станаха Снежина Цветанова, шеф на ПГЯЕ „ Игор Курчатов “ и Валентина Станева, старши преподавател в ПГЯЕ „ Игор Курчатов “.
Празникът продължи с доста музика и занимания, с обичайни скара бира и танци. Децата на енергетиците също имаха куп забави занимания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР