Норвегия спечели щафетата на 4х6 км за жени от програмата

...
Норвегия спечели щафетата на 4х6 км за жени от програмата
Коментари Харесай

Женската щафета на Норвегия триумфира на старта от Световната купа по биатлон в САЩ, България завърши на 14-о място

Норвегия завоюва щафетата на 4х6 км за дами от програмата Световната купа по биатлон в американския зимен център Солджър Холоу, а квартетът на България се подреди на 14-о място.

Норвежките в състав Юни Арнеклейв, Ида Лиен, Каролине Кнотен и Ингрид Тандреволд изминаха трасето за 1:04.15 часа и използваха 5 спомагателни патрона.

На второ място се подреди Германия с пасив от 17.2 секунди и със 7 спомагателни патрона, до момента в който трети приключи съставът на Швеция, който финишира с пасив от 42.0 секунди по отношение на победителки, откакто употребява 10 спомагателни патрона.

Щафетата на България в състав - Валентина Димитрова, Лора Христова, Мария Здравкова и Даниела Кадева беше затворена с обиколка и в последна сметка се подреди на 14-а позиция, като Кадева въобще не получи опцията да потегли на финален пост.

Това беше последната щафета за сезона при дамите, след която Норвегия завоюва дребния Кристален глобус в дисциплината с 376 точки, изпреварвайки Швеция с 345 и Франция с 325 пункта.

По-късно през днешния ден Световната купа в Съединени американски щати продължава със спринта на 10 км за мъже.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР