Норвегия и Русия постигнаха споразумение за риболовните квоти за 2023

...
Норвегия и Русия постигнаха споразумение за риболовните квоти за 2023
Коментари Харесай

Норвегия и Русия се споразумяха за квотите за риболов в Баренцово море

Норвегия и Русия реализираха съглашение за риболовните квоти за 2023 година, оповестиха от Осло в необичаен знак за съгласие на фона на засиленото напрежение поради войната в Украйна .

" Добре е, че постигнахме съглашение за лов на риба с Русия макар изключителната обстановка, в която се намираме ", съобщи норвежкият министър за риболова Бьорнар Скяеран в изказване.

За да не заплаши това съглашение скандинавската страна се отклони малко от европейските наказания, наложени на Москва след нахлуването ѝ в Украйна.
На съветските плавателни съдове е неразрешено да дебаркират в европейски пристанища, само че Норвегия даде изключение на риболовните траулери , което им разрешава да разтоварват улова си в скандинавската страна.

В началото на октомври обаче Осло ги ограничи до три пристанища и задължи съветските траулери да минават през систематични инспекции.
В знак на изключителната обстановка договарянията сред двете страни бяха извършени само по онлайн канали.

В Twitter норвежкият министър-председател Йонас Гахр Стор назова съглашението " значимо в един сложен миг с войната в Украйна ".

" Споразумението обяснява квотите и подсигурява дълготрайно и стабилно ръководство на запасите в Далечния север. Ние се грижим за най-големите в света ресурси от тресчица и други типове в Баренцово море ", написа той.

Съобщението пристигна в същия ден, в който норвежките управляващи оповестиха, че са арестували обвинен съветски сътрудник, който службите за контрашпионаж упрекват, че се е маскирал като бразилски откривател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР