НОРТЪН, Зимбабве (AP) — Мъж, наричащ себе си Пророк Исмаил,

...
НОРТЪН, Зимбабве (AP) — Мъж, наричащ себе си Пророк Исмаил,
Коментари Харесай

„Пророкът“ е обвинен в съда в Зимбабве, след като полицията каза, че неговата затворническа секта е използвала 251 деца като работници

НОРТЪН, Зимбабве (AP) — Мъж, наричащ себе си Пророк Исмаил, беше упрекнат в съд в Зимбабве в четвъртък, откакто полицията нахлу в комплекса, където той управлява религиозна фракция и открива повече от 250 деца, държани надалеч от учебно заведение и употребявани като евтина работна ръка.

Полицията също по този начин откри 16 нерегистрирани гроба, в това число тези на седем бебета, във фермата на към 34 километра (21 мили) северозападно от столицата Хараре.

Ишмаел Чокуронгерва и седем от неговите помощници бяха упрекнати в употреба на деца и отнемане на достъп до обучение и здравни услуги. Говорителят на полицията Пол Няти сподели, че следствията към момента не престават и управляващите може да издигнат още обвинявания.

Лидерите на сектата също са упрекнати в нарушение на законите, които изискват смъртни случаи и погребения да бъдат регистрирани. Държавните медии оповестиха, че към 1000 души са живели във фермата преди нападението.

56-годишният Чокуронгерва и неговите помощници ще остана...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР