Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Едновременно с

...
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE Едновременно с
Коментари Харесай

Румънците подкрепиха либералите и борбата с корупцията

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE
Едновременно с това румънците безапелационно поддържаха въвеждане на възбрана държавното управление да трансформира законите в областта на правосъдната система и битката с корупцията посредством изключителни постановления. Те се оповестиха и за въвеждане на възбрана за опрощение на наказани за корупционни закононарушения.

Двойното гласоподаване бе първият огромен сериозен тест за известността на социалдемократите, чиито промени в правосъдната система и антикорупционното законодателство провокираха остри рецензии от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати, разяснява “Ройтерс “. Референдумът бе призован от президента Клаус Йоханис, който е непрекъснат конфликт с ръководещата партия за политиките в областта на правосъдната власт и стопанската система.

Избирателната интензивност на референдума бе 41% при затваряне на секциите, което над трийсетте %, с цел да бъде приет за годен.

“Благодаря ви, румънци. Това е явен глас за правилна политика, за същинска правдивост. Никой политик не може да пренебрегва вашия явен глас за самостоятелна правосъдна система ", сподели Йоханис.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР