Номинацията на ДПС-Благоевград за Елена Йончева като евродепутат се оказа

...
Номинацията на ДПС-Благоевград за Елена Йончева като евродепутат се оказа
Коментари Харесай

Делян Пеевски лично предложил номинацията на Елена Йончева

Номинацията на ДПС-Благоевград за Елена Йончева като евродепутат се оказа персонално позвъняване от Делян Пеевски.

Това описа самата тя пред публицисти от bTV часове откакто партията изненадващо разгласи, че локална конструкция я е издигнала за нов мандат в Европарламента.

" Господин Пеевски ми се обади на мен, персонално. Покани ме в постройката на Народното събрание и направи това предложение преди три дни ", сподели Йончева на въпрос по какъв начин се е стигнало до този ход.

" Казах, че би трябвало да помисля. Но обясних, че ще приема, в случай че фактически имам правото да не отстъпвам това, което съм отстоявала и до момента. Да бъда това, което съм била ", споделя тя.

Йончева отхвърли обвиняванията на Корнелия Нинова в зависимости към Пеевски, като разгласи, че по нейна самодейност е призната резолюция за България, в която се показва, че " имаме съществени проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и правосъдната система ".

Тя обаче не даде отговор по какъв начин си показва, че номинацията на Делян Пеевски се вписва в визиите ѝ за правова страна, свободни медии и работеща правосъдна система.

" Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа тези борби. Предстои законодателство, обвързвано с трафика на хора. Работя и по медийния акт. Ако имам поддръжка да работя по тези тематики, да, бих приела тази номинация ", разгласи тя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР